nlc.hu
Szabadidő

Oppenherimer színészei a valós személyekhez képest

Ennyire hasonlítanak az Oppenheimer színészei a valós személyekre

Cillian Murphy nemcsak azért volt tökéletes választás az Oppenheimer címszerepére, mert zseniális színész, hanem mert elképesztően hasonlít az atombomba atyjára.
Oppenheimer film vs. valóság

Hogyha létezne szereplőválogatásért járó Oscar-díj, akkor az Oppenheimer még annál is több szoborral menne haza, mint amennyit valószínűleg amúgy is be fog zsákmányolni. Mert nem elég, hogy Christopher Nolan egy epikus életrajzi filmet rendezett egy durván aktuális és fontos témáról (J. Robert Oppenheimer találmánya a mai napig fenyegető kardként lebeg a világ felett), történelmi személyek egész garmadáját vonultatta fel. Ezeket pedig olyan fantasztikus színészek alakítják, mint Cillian Murphy, Florence Pugh, az újra magára találó Robert Downey Jr. vagy a mostanában csendes reneszánszát élő Josh Hartnett. Ja, és még egy magyar név is feltűnik a stáblistán: Haumann Máté, aki Szilárd Leóként tűnik fel néhány percre a vásznon. 

És a helyzet az, hogy mindannyian, egytől egyig remek munkát végeztek a valós emberek megformálásában. Sokaknak pedig nem csupán a karakterek sajátos modorát sikerült megidézni, hanem szinte megszólalásig hasonlítottak a néhai tudósokra. Benny Safdie esetében ezt értsd szó szerint: a Teller Edét játszó színész teljesen úgy néz ki, mint a magyar atomfizikus, az akcentusát azonban nagyon nem sikerült eltalálni. Mi most úgy döntöttünk, hogy egymás mellé állítjuk az Oppenheimer színészeit, hogy a saját szemeddel is láthasd, milyen remekül sikerült a casting. Sajnos nem minden történelmi személyről érhető el fénykép, így előre szólunk, hogy nem lesz hiánytalan a lista (Florence Pugh Jean Tatlockját például ne keresd).

Oppenheimer film vs. valóság
Megnézem
Összes kép (11)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top