nlc.hu
Szabadidő

Azzal keresnek pénzt, hogy az interneten böfögnek

Böfögéssel keres pénzt a neten, de ez akár az életébe is kerülhet

Sok mindennel lehet az interneten pénzt keresni, vannak, akik úgy döntöttek, böfögős videókat fognak készíteni. Könnyű kinevetni őket, de néha érdemes megismerni, mi van a háttérben.

Testünk egy nagyon érdekes szerkezet, lenyűgöző a működése a maga hibáival együtt, és itt nem arra gondolunk, hogy vannak olyan természetes folyamatok, amiket nem szívesen vállalunk fel. Utóbbiak közül ugyanis nagyon sok van, amik nélkül nagy bajban lennénk. Ilyen például a böfögés, hiszen valahogyan meg kell szabadulni a gyomrunkban lévő felesleges levegőtől.

Hozzá kell tenni, ha túl sokat böfögünk, akkor lehet, hogy az valamilyen betegség vagy egészségügyi probléma jele, például lehet, hogy refluxszal vagy éppen valamilyen ételallergiával, -intoleranciával küzdünk

Egy nő szégyelli magát a böfögés miatt

Fotó: Getty Images

Mindeközben – az internetnek, pontosabban a közösségi oldalaknak köszönhetően – vannak, akik egészen jól megélnek abból, hogy megosztják másokkal, hogyan böfögnek, ami így elsőre elég furcsának vagy visszataszítónak tűnhet, de talán még mindig egy ártalmatlan módja az online pénzkeresésnek ahhoz képest, hogy más influenszerek mit művelnek

A 120 dolláros böfi

Brianna a húszas éveiben jár, és ő is böfögős tartalmakat gyárt, van TikTok– és OnlyFans-fiókja is, valamint kérésre is készít videókat. Különleges tehetségére akkor figyeltek fel, amikor az egyik közösségi oldalon feltette a kérdést, vajon azért van-e egyedül, mert túl sokat a böfög, és annyi jó visszajelzést kapott, hogy úgy döntött, ezen az úton kellene tovább haladnia. Mint elmondta, már gyerekkorában is állandóan böfögött, a családjának ez nem volt ellenére, sőt, a barátai viszont nem voltak ettől annyira elragadtatva. 

A legtöbb pénzt egyébként a megrendelésre készült felvételek hozzák a házhoz, egy percért 15-20 dollárt, vagyis kicsivel több mint 5000-7000 forintot kér el. Ha valaki hét percnél hosszabb videót szeretne tőle, akkor az árak feljebb kúsznak, ugyanis nem olyan könnyű ilyen hosszú ideig böfögni. A legnagyobb összeg, amit egy videóért kapott, 120 dollár, azaz kb, 44 ezer forint volt.

A szomszédok persze nem feltétlenül örülnek annak, hogy egy böfögősztár lakik mellettük, ezért Briannának hangszigetelnie kellett otthonát. Mint mondta, a böfögés egy teljesen természetes dolog, bár bevallotta azt is, idegen emberek előtt nem szívesen mutatja meg, mire is képes. 

Zacskóban árulja

Vannak olyan influenszerek is, akiknek nem ez a fő profilja, de ezért ők is megpróbáltak ilyen módon pénzt keresni a testükkel, pontosabban azzal, ahogyan az működik. Rebekka Blue sztriptíztáncosnőből lett tartalomgyártó, és állítólag dollármilliomos lett azzal, hogy elkezdte árulni olyan dolgait, amire nem is gondolnánk, hogy lenne kereslet, ilyen például a használt fülpiszkáló vagy fogselyem, és ez csak a jéghegy csúcsa. Blue egy ponton megpróbálkozott azzal is, hogy a böfögését bocsájtsa áruba.

Mint a New York Postnak elmondta, ritka, hogy olyan kéréssel fordulnak hozzá, hogy böfögjön bele egy lezárható zacskóba, de előfordul, és a kedves megrendelők nagyon örülnek annak, hogy ilyen szolgáltatás is létezik. Egy zacskóért egyébként 100 dollárt, azaz közel 36 ezer forintot kér. „Mindenki annyit rendel, amennyit csak akar. És minél nagyobbak és hosszabbak a böfögések, annál többet lehet vele keresni” – nyilatkozta.

Hozzátette, a megrendelők még abba is beleszólhatnak, hogy milyen reakciót mímeljen böfögés közben, legyen meglepődve vagy inkább tegyen úgy, mintha örülne neki.  Megjegyezte azt is, azért nem könnyű munka ez, komoly felkészülést igényel és kicsit megterhelő a szervezetének. Az ő trükkje az, hogy elfogyaszt valamilyen hagymást ételt, utána gyorsan iszik egy vizet, majd egy szénsavas üdítőt.

A színfalak mögött

Megszokhattuk, hogy az interneten nem minden az, ami látszik, és a Vice egyik videójában bepillantás nyújt a kulisszák mögé, megmutatja, hogyan is él az Andrea Rodriguez, azaz Burping Girl, aki nagyrészt szintén böfögős tartalmakat gyárt. Rodriguez telefonos szexszel keresett pénzt, és az egyik ügyfele szerette, ha böfög neki, mégpedig annyira, hogy videókat is kért tőle. Ezek után indította el Youtube-csatornáját, egy évvel később pedig bekerült a partnerprogramba, vagyis megnyílt a lehetőség, hogy pénzt is keressen a videóival, sajnos a sok negatív visszajelzés miatt egy idő után ezt a lehetőséget megszüntették. 

Pénz persze így is folyik be, és ő is készít megrendelésre videókat, de emellett megmaradt a telefonos munka is, hogy ki tudja fizetni a költségeit. Az interjúból az is kiderült, Andrea Rodriguez nem is az anyagiak miatt csinál ilyen tartalmakat, hanem a szeretetéhségét csillapítja, hiszen sokan rajonganak érte. Mint elmondta, nehéz gyermekkora volt, édesanyja túlsúlya miatt nem tudott gondoskodni a családról, a gyerekeiről, ez az ő feladata volt, és emellett számos borzasztóan traumatikus esemény történt vele, ami komoly terhet jelentett a számára.

, azaz Burping Girl

Fotó: Burping Girl/Youtube

Mint elmondta, továbbra is gondok vannak az önbecsülésével, és akit a videóiban látunk, az csak karakter, egy szerep, és azt kívánja, bárcsak a való életben is ő lenne Burping Girl. És hiába adja meg a munkája azt, amire annyira vágyik, a figyelemre, a szeretetre, amit korábban nem kapott meg, az egészsége miatt lehet, hogy fel kell hagynia a videózással. Mint a családjában mindenki, ő is túlsúllyal, illetve cukorbetegséggel küzd. Jelenleg 132 kilót nyom, és miközben vannak, akik arra biztatják, hogy legyen még ducibb, tudja, hogy ennek végzetes következményei lehetnek.

Ezért is gondolkozott azon, hogy felhagy az egészségtelen életmódjával, igaz, ezt azt is jelentené, hogy nem lenne több falós, böfögős videó. Hogy megteszi-e a végső lépést, azt nem tudni, pedig azóta rátalált a szerelem, és párja is nagyon aggódik amiatt, hogy az életébe fog kerülni az, hogy egy kis figyelemért bármit megtesz. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top