nlc.hu
Szabadidő

Vigyázz: Bajt jelez, ha ilyen a kutyád szeme!

Vigyázz: Bajt jelez, ha ilyen a kutyád szeme!

Háziállataink nem szeretik kimutatni, ha baj van, de apró jeleikből tanulhatunk.

A kutyabarátok szerte a világon gyakran kívánják azt, bárcsak közvetlenül beszélgethetnének kutyáikkal, hogy tudják, mi történik pontosan testükben és lelkükben. Sajnos a kutyák nem tudnak beszélni, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha odafigyelünk a testbeszédükre,  az árulkodó jelekre, amelyek arra utalnak, hogy valami nincs rendben.

Egyes jelek nyilvánvalóak: ha egy kutya morog és vicsorít, akkor valószínűleg nem ez a legjobb alkalom, hogy megsimogassuk. Más jelek kevésbé nyilvánvalóak: vegyük például a „bálnaszemet”. E probléma esetén, ha a kutya egy kicsit elfordítja a fejét, a szemfehérjéje félhold alakú lesz, ilyen:

Tehát ha látjuk a szeme fehérjét, akkor ez olyan jel lehet, amelyre érdemes odafigyelni. Ilyenkor az eb a stressz egyéb jeleit is mutathatja.

A „bálnaszem” jó jelzője annak, hogy a kutya stresszes, és távol kell tartanunk másoktól. Egyfajta üzenet arra, hogy nem tetszik neki valami, és érdemes rendezni, ami zavarja. Ne feledjük, ha mi stresszelünk, azt a kutya is érzi.

(via)

fekete-fehér kutya

Bálnaszem (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top