nlc.hu
Szabadidő

II. Erzsébet harapós kutyái

Izgalmas történetek II. Erzsébetről és a corgikról, amik háromszor meg is harapták!

„Vigyázz, a kutya harap!” – tábla kirakására kötelezték a néhai királynőt.

Szinte nem volt olyan év, hogy ne készültek volna fotók II. Erzsébetről és kedvenc kutyáiról. A néhai uralkodónak élete során több mint 30 corgija volt. Az ebekről még egy mesefilm is készült A királynő kutyája címmel, jól lehet azonban, hogy nem mindig voltak cuki és szerető négylábúak.

Ugyanis a II. Erzsébetet és a királyi személyzetet többször is megharapták a kis kedvencek. Az első eset 1954-ben történt, amikor egy Susan nevű kutya, akit a királynő 18. születésnapjára kapott ajándékba – megharapta a királyi óramestert, Leonard Hubbardot a windsori királyi lakban – írja a Windsorék – A brit királyi család Facebook-oldal.

II. Erzsébet és a kutyái

Fotó: Profimedia

A New York Times 1954-es archívuma pedig arról számolt be, hogy a királynő egyik kutyája, valószínűleg szintén Susan, egy héttel Hubbard után megharapta a királyi gárda egy tagját is. Susan aztán még egy rendőrbe is belekapott.

Ezt követően felszólították a Balmoral kastély személyzetét, hogy helyezzenek ki „Vigyázz, a kutya harap!” táblákat a birtok határai.

II. Erzsébet és a kutyái

Fotó: Profimedia

A 80-as évekre a helyzet tarthatatlanná vált, köszönhető volt ez annak, hogy Erzsébet igazán elkényeztette a kutyákat, így a palota (és ez nem városi legenda!) állatpszichológust hívatott az udvarba. Sok haszna nem volt, mert 2003-ban Anna királyi hercegnő bullterrierje halálos sebet ejtett egy támadás során a királynő Pharos nevű corgiján. „Amikor az ajtót egy szolga kinyitotta, a királynő corgijai a főlépcsőn rohantak lefelé, hogy üdvözöljék Annát. De a bullterrier nekiesett Pharosnak, megkínozta a corgi hátsó lábait, és három helyen is eltörte az egyiket” – számolt be akkor a The Sun.

A különc történetnek még NINCS vége, a Windsorék – A brit királyi család Facebook-oldalon olvashatjátok, hogyan harapták meg a saját gazdájukat a corgik.

A királynő kutyái

A királynő kutyái mese (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top