nlc.hu
Sztárok

II. Erzsébet új kutyái

Kölyökkutyákat kapott II. Erzsébet

Két corgi kölyökkutyát kapott II. Erzsébet királynő.
II. Erzsébet

Három év után ismét élnek corgik a brit királyi palotában, miután II. Erzsébet uralkodó két kölyökkutyát kapott – közölte pénteken a Sun című bulvárlap. A királynő mindig is tartott és nevelt corgikat, legendás módon kedveli ezt az rövidlábú kutyafajtát. Összesen mintegy tucatnyi ebe volt az évtizedek alatt.

Legutóbbi corgija, Willow 2018 áprilisában múlt ki. Ez a kutya még a királynő 18. születésnapján, 1944-ben kapott kedvencének, Susannak a közvetlen leszármazottja volt. Akkor úgy döntött, hogy Willow után nem akar több kutyát nevelni, bár ezt követően éltek még dorgik – a corgik és a tacskók keresztezéséből származó egyedek – a palotában.

„A királynő nagyon örül. Elképzelhetetlen, hogy a királynőnek ne legyen corgija” – idézett a Sun egy bennfentest. A palota „corgik nélkül olyan lenne, mint a londoni Tower varjak nélkül”.

Hozzátette, az állatok jókedvre derítik II. Erzsébetet, akinek férje, Fülöp herceg kórházban fekszik. A kutyák már néhány hét után otthon érezték magukat a windsori kastélyban, ahol a királynő a koronavírus-járvány miatt jelenleg tartózkodik.

(MTI)

(Kiemelt kép: Ben Stansall – WPA Pool/Getty Images)

Corgik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top