nlc.hu
Sztárok

Vilmos herceg eltűnt Balmoralban

Valóban eltűnt az anyja halála után Vilmos herceg?

Különös jelenetet lehetett látni A korona új évadának egyik részében. De vajon igaz mindaz, amit Vilmosról láttunk? Cikkünk SPOILERT tartalmaz.

Az évad első fele számos kritikát kapott, tekintve, hogy A korona, amely a királyi család valamennyi szereplőjét jelenti, senki másról nem szólt, csak Dianáról. Arról, hogy a walesi hercegnő szerelmes lett, szakított, újra szerelmes lett, magára hívta a fotósokat, akik aztán üldözni kezdték, és boldogtalanul napozott egy hajón. Természetesen nagyon fontos, hogy egy olyan ikonikus és népszerű személy, mint Diana utolsó napjait bemutassák, de a történetből teljesen eltűnt II. Erzsébet vagy annak gyerekei, unokái. Lássuk be, eddig sem sokat tudtak az emberek például Zsófiáról, aki a néhai királynő legkisebb fiához ment hozzá, és aki legalább annyi ügyet karol fel, mint Diana tette. Egyszóval: A korona fókuszába Diana került. 

A hercegnő halála után pedig – érthetően – Vilmos és Harry került a középpontba. Láthattunk, ahogyan apjukkal, és nagyapjukkal meneteltek az anyjuk koporsója mögött, és találkozhattunk egy olyan jelenettel is, amely szerint Vilmos eltűnt volna a balmorali birtokon Diana halálát követően…

Az tény, hogy Harry és Vilmos éppen Balmoralban töltötték a nyár utolsó napjait, amikor anyjukat halálos kimenetű baleset érte, de valóban eltűnt a hercegnő idősebb fia? Harry tavaly megjelent A tartalék című könyvében – melynek igazságtartalmát azért lehetne feszegetni – így fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy hogyan közölték velük a drámai hírt.  „Megpróbálták, kedvesem, de attól tartok nem sikerült neki. Apu nem ölelt át. Nem volt túl jó az érzelmek kifejezésében normál körülmények között sem. Kezét a térdemre tette, majd azt mondta: »Minden rendben lesz, kedvesem!«.  Harry hozzátette azt is, hogy Vilmos egy másik szobában volt.

A korona sorozat Vilmos

A korona sorozatban Vilmos, “eltűnik” Balmoralban. (fotó: Profimedia)

A sorozatban viszont azt is láthatjuk, hogy a két fiú közül az idősebbik a hír hallatán, elindul és céltalanul barangol a birtokon. „A korona története szerint Vilmos nincs a szobájában, és senki sem találja. Idővel az egész birtokon vadászni kezdenek az ifjú királyi herceg után. Nem lelik meg, ám később magától sétál vissza a házba, miközben vészjóslóan szakad az eső.  A királynőnek pedig van egy ikonikus mondata a jelenetben: »14 órán keresztül kóborolt az a szegény fiú«” – olvasható a Windsor Világ oldalon. Hogy tényleg eltűnt-e Vilmos Balmoralban? Nos, egy 2021-es skóciai látogatás során felidézte, hogy ez az élmény volt élete egyik legszomorúbb és legtragikusabb pillanata volt. „Balmoralban voltam, amikor megtudtam, hogy édesanyám meghalt. Másnap reggel is sokkos állapotban voltam, de némi menedéket találtam a Crathie Kirk-ben tartott istentiszteleten. Az ezt követő sötét, gyászos napokban pedig a skót természetben találtam vigasztalást. Ennek eredményeképpen a Skóciához való kötődésem örökre megmarad.”

A királynő a balesetet követő napokban sok időt töltött unokáival. Mivel II. Erzsébet inkább mellettük volt, rögtön elindultak a rosszalló találgatások, hogy mégis miért nem áll ki a nyilvánosság elé. Pedig a királynő nem tett mást, mint bármelyik nagymama egy ilyen helyzetben, biztonságot akart nyújtani az unokáinak.  Miközben Erzsébetnek arcába vágták, hogy „az emberek szenvednek a hír hallatán”, senki nem gondolt bele abba, hogy mit érzett maga az uralkodó…

Cikkünk A Windsorék – A brit királyi család Facebook-oldallal együttműködve készült.

Vilmos és Harry herceg Balmoralban

Vilmos és Harry herceg Balmoralban, napokkal Diana halála előtt. (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top