nlc.hu
Szabadidő

Furcsa dolgok, amiket elárverezett a királyi család

A legfurább dolgok, amiket a királyi család elárverezett

Száz éves alsóneműk, megkeményedett tortaszeletek és minden, amit közte van - ilyen dolgokat vettek meg árverezések során a királyi család rajongói.

Azt már megszokhattuk, hogy a brit királyi család arcképével ellátott tányért, bögrét, kanalat, mindent el lehet adni. Illetve az sem meglepő, ha netán egy-két ékszerre vagy ruhadarabra lecsapnának a rajongók. De azért azok a darabok, amiket a királyi család ténylegesen árverezésre bocsájtott, azok annyira furcsák, hogy azoktól valóban felszalad a szemöldökünk.

Esküvői tortaszeletek

Mi a közös Erzsébet és Fülöp, Károly és Diana, illetve Vilmos és Katalin esküvőjében? Nem, most nem arra gondolunk, hogy egytől egyig fényűző események voltak. Hanem arra, hogy mindannyijuk esküvői tortájának egy szeletét elárverezték. A legrosszabb állapotban Erzsébet királynőék tortája volt: a megkeményedett, megpenészedett szeletet 2015-ben, közel 68 évvel az esküvő után árverezték el. És még így is elkelt 560 fontért (245 ezer forintért).

erzsébet és fülöp esküvői tortája

Fülöp és Erzsébet esküvői tortájának egy szelete (Fotó: Profimedia)

Nagyjából hasonló árra lőtték be Diana hercegnő és az akkor még Károly herceg tortaszeletét is, azonban végül négyszer ennyiért vették meg. 1850 fontot, 800 ezer forintot adtak az akkor már 40 éve folpackban száradó sütiért. Vilmos és Katalin tortája volt a legfiatalabb a maga több, mint tíz évével. Ezt egy Jay nevű üzletember vette meg 1700 fontért (746 ezer forintért), és bele is kóstolt.

diana és károly esküvői torta

Diana és Károly esküvői tortájának egy szelete (Fotó: Profimedia)

Viktória királynő bugyogója

Az 1837 és 1901 között uralkodó Viktória királynő abban az időszakban élt, amikor a nők még buggyos alsóneműt hordtak a szoknyájuk alatt. Egy évszázaddal később ez már kuriózumnak számított, így hát árverésre is bocsájtották. Azt gondolnád, hogy egy használt alsóért nem sokat fognak adni… De mivel ez egy királyi alsó, ezért 1000 fontért (345 ezer forintért) kelt el.

Karácsonyi üdvözlőlap

Az Erzsébet királynő által kézzel írt karácsonyi üdvözlőlapok is rendszeresen elárverezésre kerülnek. Ezt persze ne úgy képzeld el, hogy az egész üzenetet ő írta, hanem csak az aláírása az, ami saját kezűleg került a lapra. A kártyákat ugyanis már az autopennek nevezett aláírásgépek szignózzák, így nagyon ritka a nem ilyen változat. A valódi aláírást tartalmazó üdvözlőlapokat általában akár 500 fontért (200 ezer forintért) is elvihetik.

Meghan Áll az alku táskája

Mielőtt Meghan hercegné lett, sőt, még azelőtt, hogy a Briliáns elméknek köszönhetően híres színésznő lett, az amerikai tévénézők az Áll az alkuban láthatták. Ő volt az egyik azon lányok közül, akik kinyitották a különböző összegeket tartalmazó táskákat a vetélkedőben. Meghan Markle-é volt a 24-es számú. A Heritage Auctions oldala szerint ezt  az aktatáskát megpróbálták elárverezni, de senkit sem mozgatott meg, így sosem kelt el.

Meghan Markle

Fotó: Trae Patton/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

Diana hercegnő ruhái és kiegészítői

Diana hercegnő egyik pulcsiját 1,15 millió dollárért (majdnem 400 millió forintért) árverezték el. Míg egy nyakkendője 3200 fontért (közel másfél millió forintért) kelt el. Egy általa, illetve Katalin hercegné által aláírt, bekeretezett bordó kalapot pedig olyan magas összegért adtak el, hogy azt már nyilvánosságra sem hozták.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top