nlc.hu
Szabadidő

Egyszerű horgolós projektek

Mit horgoljunk ma? – Aranyos és egyszerű projektek

Ötletet keresel a következő horgolós projektedhez? Ne is kutakodj tovább, mert mutatunk néhány egyszerű és aranyos ötletet, amelyet megvalósíthatsz!

Aki már horgolásra adta a fejét, az pontosan tudja, hogy milyen érzés folyamatosan a következő projektekbe botlani. Már képzeletben meg is horgoltuk, kitaláltuk, hogy fogjuk egyénivé tenni a darabot, sőt, az is lehet, hogy már meg is vettük az anyagot hozzá. Közben ott porosodik a sarokban legalább egy elkezdett, de be nem fejezett projekt.

Horgolás és egy rózsaszín horgolótű.

Nincs is ezzel semmi gond. Milyen kár, hogy nincs annyi időnk, amennyit horgolással szeretnénk eltölteni. Vagy ha mégis van (akkor kifejezetten mázlistának számítunk!), akkor most megmutatunk pár ötletet, amelyet megvalósíthatunk következőnek. Bátorítjuk azokat is, akik éppen ihlethiányban szenvednek! A következő darabokat igazán gyorsan meg lehet horgolni, nem igényelnek profizmust és gyakorlottságot, így még a kezdő kezek is csinos darabokat készíthetnek.

Elég a szavakból, elő a horgolótűkkel, és lássuk, hogy melyik darab lesz a kedvencünk!

1. Fejpánt

A fenti fejpánt elkészítése igazán egyszerű. Horgoljunk egy olyan hosszú téglalapot, amelyik körbeéri kényelmesen a fejünk. A szélessége teljesen rajtunk múlik. Ha szeretnénk készíthetünk igazán keskeny fejpántot is. De ha azt szeretnénk, hogy funkcióját teljesen ellássa, akkor készítsük minimum olyan szélesre, ami biztosan befedi a fülünket, hogy ne fázzon a hidegben vagy csípős szélben. Használjunk olyan horgolási technikát, ami nekünk tetszik!

Ha ezzel megvagyunk, akkor csomagoljuk a két véget egymásba, ahogyan a videó is mutatja. Aztán ezt a két véget varrjuk egybe, így meg is kaptuk a tökéletes hajpántot, megkoronázva egy csinos csavarral.

2. Aranyos beanie

Sosem késő horgolni egy csinos sapkát, hogyha azt szeretnénk, hogy ne fázzuk télen. A dolgunk most is egyszerű. A videó egyszerű lépéseit követve mi is készíthetünk egy aranyos beanie-t, amely melegen is tart, illetve remek kiegészítő is.

3. Virágos tartó

Unjuk már, hogy folyamatosan elveszítjük fülhallgatónkat? Most itt a megoldás, horgoljunk neki aranyos tartót, így mindig kéznél lesz. A virágos szütyőnek köszönhetően sosem veszítjük el őket, ráadásul attól sem kell tartanunk, hogy a táskánkba dobált többi tárgy miatt összekarcolódik a tok.

Persze nem csak fülhallgatót tarthatunk frissen horgolt virágjainkban. Bármilyen apró csecsebecsét tárolhatunk benne. Nem csak funkcionális az új teremtményünk, hanem remek kiegészítő is. Akár az összes táskánkra horgolhatunk egyet, így biztosan nem veszítünk el semmilyen apróságot!

4. Kártyatartó

Hogyha eddig nem tudtuk, hogy mibe tároljuk fotóinkat, akkor most itt van egy nagyon édes megoldásra rá. Bár bonyolultnak tűnik, ígérjük, egyáltalán nem vészes meghorgolni ezt a tartót. A teljes videó nagy segítségünkre lesz, így boldogulhatunk azokkal a részekkel, amelyeket a fenti ízelítőből nem tudunk ellesni. Ez egy kettő az egyben videó, a kártyatartóhoz görgessünk a videó vége felé.

5. Könyvborító

Aki mindenhová magával viszi könyvét, az tudja, hogy kedves barátaink nem viselik jól a sok utazást. Éppen ezért, hogy megvédhessük őket az esetleges sérülésektől, készítsünk számukra egy csinos borítót. Új külsőt kölcsönözhetünk ezzel a könyvnek, s közben meg is védhetjük az ütődésektől és piszkolódástól. Persze, a horgolt borító is bepiszkolódhat, azt viszont szerencsére könnyebben megtisztíthatjuk.

Az a jó ebben a projektben, hogy bármilyen könyvre elkészíthetjük, így annyi védőt horgolhatunk ebből a szíves mintából, amennyi szükséges ahhoz, hogy összes könyvünket biztonságban tudhassuk!

(Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top