nlc.hu
Szabadidő

Gálvölgyi János emlékei Vágó Istvánról

Így emlékeznek Vágó Istvánra a Heti Hetes sztárjai

Sokan szerették őt az egyedi stílusa miatt.

A tavaly áprilisban elhunyt Vágó István februárban lenne 75 éves. A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó híresség igazi egyéniség volt a magyar közéletben, akit sokan szerettek. A Heti Hetes egykori tagjai közül Farkasházy Tivadar és Gálvölgyi János is nyilatkozott a Blikknek Vágó Istvánról.  

„Nagyon sok ember hiányzik a közéletből, kulturális életből, köztük talán Vágó István a legjobban. A kvízműsorok professzora, világbajnoka volt, ő még a tudást képviselte, amire sajnos egyre kevesebb igény van. (…) Soha nem felejtem, amikor a Heti Hetes stábjával a vetélkedőműsorában, a Legyen ön is milliomos!-ban szerepeltünk. Az esetleges nyereményünket jótékony célra ajánlottuk fel, én például a László kórház most megszűnt, akkor még működő gyerek intenzív osztályának. Nyertem is másfél milliót, mert Vágó Pista rengeteget segített nekem és a többieknek is” – mesélte többek között a lapnak Farkasházy Tivadar. Gálvölgyi János is megszólalt, aki már a nyolcvanas évek végén is parodizálta Vágó Istvánt.

„Nagy tudású ember volt, ugyanakkor nem könnyű természet, aki közelről ismerte, tudja, hogy érzékeny és hiú volt. Én azonban büszkén mondhatom, hogy a róla készült paródiámat nevetve fogadta, és soha nem tett szemrehányást miatta” – emlékezett vissza Gálvölgyi. 

Vágó István

Vágó István (Fotó: Sárközy Marianna)

Vitray Tamás nem tudja, hol van Vágó István sírja

„Nagyon korán és szinte felfoghatatlan hirtelenséggel ment el, és még nagyon sokáig fog hiányozni, jó kollégaként és gáncs nélküli »szaktársként« egyaránt. Egy kicsit sajnálom, de megértem, hogy családi körben búcsúztak el tőle, így nem lehettem ott, és – sajnos – azóta sem lett publikus, hol tehetném tiszteletemet nála” – mondta el szintén a Blikknek Vitray.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top