nlc.hu
Sztárok

Vágó Judit a gyászáról

Vágó István özvegyében a barátok tartják a lelket

A munkába menekül Vágó Judit.

A tavaly áprilisban elhunyt Vágó István februárban lenne 75 éves. Felesége sosem szeretett szerepelni, interjút adni, az évforduló alkalmából néhány gondolat erejéig mégis megszólalt a BEST magazinnak. Vágó Judit a családjával, a fiukkal, Péterrel, az unokájukkal, Borisszal és a barátokkal rendkívül szoros kapcsolatot ápol, velük tölti ideje nagy részét. Azt tervezték Istvánnal, hogy együtt öregszenek meg, a sok megvalósult közös tervből ez az egyetlen, ami már nem válhatott valóra. A fájdalmát senki előtt nem mutatja. A munkába menekül, István dolgozószobáját emlékszobának rendezgeti, csinosítgatja a házat.

Vágó István

Vágó István nyilvános búcsúztatója a 13. kerületi Szent István parkban 2023. május 18-án – Fotó: MTI/Lakatos Péter

„Még mindig nem tudok róla múlt időben beszélni. (…) Nagyon hiányzik” – vallotta be Judit, aki ugyan egyedül maradt, ám nincs egyedül. A férjével népes baráti társaságuk volt. „Soha nem gondoltam volna, hogy a barátok ennyire szeretnek minket, engem. Miután Isti elment, még inkább itt vannak velem, mellettem, óvnak, féltenek, vigyáznak rám, nem hagynak magamra” – mesélte. Elmondása szerint nehéz volt az óévet búcsúztatni, tervekkel belépni az új évbe, de hálás a barátoknak, hogy ezt nem egyedül, hanem velük élhette túl és át.

Az unokájukról is beszélt a lapnak Vágó István özvegye. Többek között a nyelvek szeretetében hasonlít a televíziós legendára, aki 20 nyelven olvasott, írt, beszélt. Borisz még csak 6 éves, de már angolul és oroszul is jól beszél, mivel anyai részről orosz gyökerei vannak.

Bővebben a legfrissebb BEST magazinban!

BEST-címlap

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top