nlc.hu
Szabadidő

Osváth Zsolt elmondta a véleményét Curtisről

Osváth Zsolt az nlc-nek: „Curtis egy nap majd belátja, hogy nem oké, amit csinált”

A pénteki tüntetés egyik szervezője, Osváth Zsolt nem érti, hogy az előadó miért tagadja le a korábban megbeszélteket.

Tatár Csillától Wossala Rozináig, Ábel Anitától Steiner Kristófig, Mácsai Páltól Szabados Ágiig – több mint 100 felelősségteljes és cselekedni vágyó híresség vállalta arccal és névvel, hogy egy nemes ügy mellé áll. Egy ügy mellé, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Odakint most szörnyek járnak címmel tartanak tüntetést az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért pénteken a Hősök terén. A tüntetés egyik szervezője, Pottyondy Edina a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy közel 30 000 érdeklődő jelzett vissza az eseményre. Osváth Zsolt is a szervezők között van, ő csütörtök hajnalban osztotta meg a nyilvánossággal a támogatók névsorát, melyen Széki Attila, azaz Curtis neve is feltűnt. Erre azonban nem várt reakció jött.

„A pedofília minden formáját elutasítom, és azt is , ha a gyerekeket politikai célra akarják felhasználni. Nem adom a nevem semmi, ezzel a céllal szerveződő megmozduláshoz, tüntetéshez, politikai állásfoglaláshoz. Ahogyan eddig, így ezután is kiállok a gyermekek védelme mellett. Nem írtam alá semmit, és nem csatlakoztam semmilyen csoportosuláshoz. Arra kérek mindenkit, hogy ne éljen vissza a nevemmel, semmilyen fórumon” – írta pár órája az Instagram-oldalán Curtis. A kommentszekciót azonnal elözönlötték a támadó üzenetek, sokan nem értették, hogy a rapper miért ír ki ilyet. Osváth Zsolt is feltűnt, aki a következőt posztolta a sztár bejegyzése alá:

„Hatalmasat csalódtam benned! Ezzel engem hazudtolsz meg, ahogy te mondod, egy »barátodat«. Hiszen én magam hívtalak fel, küldtem el a kiállás szövegét, és te magad mondtad azt, hogy ez nem kérdés. Persze. Gondolom, szóltak fentről, hogy ezt így nem lehet. Nem találok szavakat. Én szégyellem magam helyetted, Attila!” – kommentelte Osváth, ami rövid időn belül eltűnt Curtis posztja alól, és már csak a Redditen lehet megtalálni. Érdekesség, hogy már semmit sem lehet írni a rapper bejegyzése alá.

Osváth Zsolt értetlenül áll a történtek előtt

Az nlc.hu felhívta a tartalomkészítőt, aki csalódott az előadóban. Curtis minden közösségi platformon letiltotta, ami szintén meglepte, hiszen semmi olyat nem tett, amivel bántani szerette volna a rappert. 

„Curtis egy nap majd belátja, hogy nem oké, amit csinált. Mindent bizonyítani tudok! Bízom benne, hogy egyszer megbeszéljük ezt az egészet. Mindenkivel telefonon beszéltem, ezt utána le is egyeztettük, de azt, hogy személyesen kik lesznek ott, az pénteken derül ki. Itt a legfontosabb megjegyezni, hogy van egy közös ügy, ami mellett együtt szeretnénk kiállni. Ez mindenkit kell, hogy érintsen pártállástól függetlenül, kivéve ugye a történtek alapján Curtist. Az Attilától kell megkérdezni, hogy miért csinál ebből politikai kérdést, amikor erről szó sincs. 30 ezer ember értette, hogy miről szól ez a dolog. Megyünk tovább, csináljuk, és sajnálom, ha ez az egész egy pillanatig is beárnyékolta a nemes célt” – nyilatkozta az nlc-nek Zsolt. A youtuber az Instagram-oldalán azt is hozzátette, hogy Curtis ott volt az esküvői vendégei listáján, a születésnapján, a barátjának gondolta. Remek kapcsolatnak írta le kettőjük barátságát, amibe a politika most éket vert. Zsolt azt is elmondta, hogy ő sosem használna gyerekeket politikai célra, úgyhogy ezt is kikéri magának. 

Osváth Zsolt

Curtis és Osváth Zsolt (Fotók: Trenka Attila/RTL)

Curtis csak megerősítette, amit kiírt

A rapper a közösségi oldalán röviden reagált újra a hírekre: „Még egyszer és utoljára leírom, bár ennél érthetőbben, mint ahogy megtettem, nehéz! Kiállok a gyermekbántalmazás és a pedofília minden formája ellen! Viszont azt ugyanúgy elítélem, akik a gyerekeket használják fel politikai célból! Pontosan arról beszélnek, hogy védjük őket, miközben eszközként vannak használva.” 

Azóta újabb poszt is kikerült:

Péntek délután bejelentés várható

Nem csitulnak a kedélyek Novák Katalin lemondása után sem. Bár a leköszönő államfő biztosan nem tér vissza, többeknek rengeteg kérdése van az üggyel kapcsolatban. Holnap délután fél 3-kor újra kormányinfó sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – derül ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből, melyet a Népszava közölt. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan miről lesz szó. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top