nlc.hu
Szabadidő

Kajdi Csaba a marihuána legalizálásáról

Kajdi Csaba: „Mi szeretünk béklyózni, hogy bűnös vagy, drogos vagy, ilyen vagy, olyan vagy”

Nem tartja elfogadhatónak, hogy egy olyan ország, ahol a legnagyobb probléma az alkohollal van, miért mond nemet a marihuánára.

A minap a marihuána legalizálásáról készített riportot a Fókusz, melyben Kajdi Csaba is kifejtette a véleményét a témával kapcsolatban. Cyla sosem fél kimondani, miről mit gondol. Ilyen volt például, amikor a Next Top Model Hungary című műsorról beszélt, vagy Ördög Nóra munkásságáról

Kajdi Csaba

Fotó: Olajos Piroska

Ezúttal azt fejtegette, mennyire nem ért egyet azzal, hogy ha valaki elszív egy füves cigit, egyből kattan a bilincs. 

Amit nem szeretek, az a hipokratizmus. Tehát azt, hogy álszentek vagyunk. Úgy csinálunk, mintha minálunk ez nem lenne, közben van. Mi szeretünk béklyózni, hogy bűnös vagy, drogos vagy, ilyen vagy, olyan vagy. Ahelyett, amit ugye a németek nagyon okosan mondanak, »élni és élni hagyni«. Ha nem ártasz ezzel senkinek, ha ez a te döntésed, ahogy az alkoholfogyasztással semmi probléma nincs Magyarországon” – fogalmazott Cyla, aki abban is biztos, ha ezt a közösségi oldalán osztaná meg, egyből kapná a kommenteket, hogy ő egy drogos, miközben a valódi problémák felett elsiklunk.

Az teljesen elfogadott, és a legalkoholistább ország vagyunk az Európai Unióban egy felmérés szerint. A legmagasabb az alkoholfogyasztás. Ezt elfogadjuk, de ha valaki elszív egy füves cigit, azt bilincsbe verve elviszi a rendőr. Ez egy teljesen álszent gondolkodás.

Korábban egyébként dr. Zacher Gábor is kifejtette véleményét a témában. „Legalizáljuk, én azt mondtam, hogy tartsunk be lépéseket – kezdte majd hozzátette, szerinte valamiféle enyhítésre mindenképpen szükség van. – Ma már ugye a marihuánát kívülről-belülről ismerjük; a hatóanyagokat is – ugye nemcsak a THC-ból áll, hanem van egy csomó egyéb más vegyület –, ma már A típusú evidenciával, ez a legmagasabb szintű evidencia, orvosi szempontból bizonyított, hogy a benne lévő vegyületeknek pozitív orvosi hatásuk van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top