nlc.hu
Sztárok

Régi szereplők a Next Top Model Hungary-ről

Kajdi Csaba a Next Top Model Hungary-ről: „Ennek a műsornak szakmailag semmi köze ahhoz, hogy topmodellt keresünk”

A Topmodell leszek! korábbi szereplői, Kajdi Csaba, Nagy Réka, Vámosi Viktória és Szabó Patrícia nyilatkoztak a Next Top Model Hungary című műsorról.

2024-ben a TV2 felélesztette a korábbi Topmodell leszek! című formátumot, ezúttal Next Top Model Hungary néven – a kritikánkat ITT olvashatod. Vasárnap a második epizód is képernyőre került, ahol a már továbbjutott lányok mérettették meg magukat. A produkció megújult, a szakmai zsűri szintén, mi viszont kíváncsiak voltunk, hogy a 2006-os szériában szereplő ítészek, illetve modellek mit gondolnak az idei változatról. 

Kajdi Csaba: „Ez egy zs-kategóriás tévéshow”

2006-ban Kajdi Csaba, a Visage modellügynökség tulajdonosa a Topmodell leszek! egyik zsűritagja volt, ám a 2024-es Next Top Model Hungary című műsorban már nem kapott szerepet. Cyla viszont ezt egyáltalán nem bánja, ugyan elmondása szerint már a 2006-os verzió sem közelítette meg a Tyra Banks nevével fémjelzett Topmodell leszek című műsort, a mostani még annál is távolabb áll tőle, mármint ami a szakmai részét illeti.

Nem titok, hogy az első körben én is tárgyaltam erről a műsorról a TV2-vel, éppen ezért nehéz úgy nyilatkoznom, hogy ne gondolják az emberek azt, hogy savanyú a szőlő, pedig nem az – kezdte az nlc-nek Cyla. – Ennek a műsornak szakmailag semmi köze ahhoz, hogy topmodellt keresünk vagy sem. Sajnos ez egy zs-kategóriás tévéshow lett számomra, ugyanolyan szintű emberekkel, akár a zsűrit nézzük, akár a szereplőket. Habár ez több műsorról is elmondható, de azoknak nem volt tétje és nem nevezték Topmodell leszek!-nek.

Ennek a műsornak az lett volna a célja, hogy megtaláljuk az új Mihalik Enikőt vagy Palvin Barbarát. Ennek a közelébe se érnek, itt nem ez volt a cél. Ha igazán ezt szerették volna, akkor egy igazán profi zsűrit, és szakmailag elismert, profi embereket kértek volna fel.

Kajdi Csaba

Kajdi Csaba (Fotó: Instagram)

Legyünk őszinték, összeraktak egy TV2-höz közeli NER-zsűrit, akiknek szakmailag nem sok közük van ahhoz, hogyan találják meg az új magyar szupermodellt. A nemzetközi formátumban a műsorvezető egy volt szupermodell, mint például Tyra vagy Heidi Klum, nálunk pedig Ördög Nóra: volt már szuper táncos, szuper séf, most szupermodell. Nem megbántva senkit a zsűriben, de Tomán Szabina modell múltja sem egy topmodelléhez hasonlítható, hiszen az ismertséget inkább az Árpa Attila-féle házasságának köszönheti, mint a nemzetközi modellkarrierjenek. Mást sem hallunk tőle azon kívül, hogy azt mondja, mutasd a catwalkodat. Az egész nem releváns számomra, de nagyon szórakoztató.”

Cyla szerint a műsor akkor lehetne színvonalasabb, ha szerepelne benne egy nemzetközileg is ismert fotós, mint például Éder Krisztián vagy Perlaki Márton, akik igazi sikereket értek el. „A Merő Péterről nem igazán tudok érdemben nyilatkozni, mert nem annyira ismerem. Hallottam már ugyan a nevét, de nem tudok róla, hogy évek óta nemzetközi sikereket elért divattervező lenne.

Axente Vanessa az egyetlen kivétel, aki releváns ebben a műsorban! Ő tényleg hatalmas sikereket ért el, valóban modell, Steven Meiselnek volt az egyik kedvence, csinált Chanel kampányt, Rimowa kampányt, és még számtalan címlapot, de nem ismerem teljesen a munkásságát.

Ő tényleg elért nagy dolgokat, sajnos idejekorán hozzáment egy indiai milliárdoshoz, majd ezt követően abba is hagyta a modellkedést.

Kajdi felsorolta, kik azok a modellek, akikre a műsor hitelességéhez valóban szükség volna: 

Kettő topmodellt tudok elképzelni, aki releváns lehet. Ez Palvin Barbara és Mihalik Enikő, nincs több. Talán a régiek közül még Ebergényi Réka, aki szóba jöhetett volna, de ő Londonban él, és boldogan neveli két gyönyörű szép kislányát. Palvin Barbara köszöni szépen, jól van, nem akar ebben az egészben részt venni, így maradna Mihalik Enikő, de különböző okok miatt nem kompatibilis a csatornával.

A Next Top Model Hungary zsűrije

A Next Top Model Hungary zsűrije: Merő Péter, Tomán Szabina, Tombor Zoltán és Axente Vanessa (Fotó: TV2)

Mint mondja, illene egy modellügynöknek is benne lennie, aki valóban ért ahhoz, hogyan kell egy modellt megtalálni és felépíteni, de sajnos erre nem volt igény. „Volt erre felkérésem, de sajnos én túl Lölőztem magamat nyáron a baracklekvárommal, tehát én is kiestem ilyen szempontból” – mondja nevetve, majd komolyra fordítva a szót megerősítette, szerinte ez a műsor nem szakmai alapokon nyugszik, hanem azon, ki hova tartozik. 

Tudom, hogy 16 és 22 közötti lányokat kell beválogatni, megadott méretekkel, magassággal, külsővel. Amikor erről nyáron tárgyaltam Fischer Gáborral (a TV2 programigazgatója – a szerk.), aki az összes nevet elkérte tőlem, hogy kikkel dolgoznánk együtt, hogy egy hiteles, jó zsűrit kapjunk, akkor említettem neki, ez csak akkor tud működni, ha nagy castingot hirdetünk. Ez nem valósult meg, ezáltal teljesen komolytalanná vált az egész. Egy percig nem sajnálom, jó így messziről nézni. Nagyon fontos szempont volt még az is számomra, hogy a 20 éves formátum ráncfelvarrást is igényel. Ez a műsor már nem lehet ugyanolyan, mint 20 évvel ezelőtt. 2024-ben nem szólhat arról, hogy megalázunk fiatal lányokat. Én ezt úgy képzeltem volna el, hogy álmokat és sikert adunk a résztvevőknek, és nem kudarcot, és bokatörést. Én egy 2024-es modern Hungary Next Top Modelt szerettem volna, de az igény nem ez volt.

Cyla hosszan ecsetelte, milyen emlékei maradtak a 2006-os műsorról:

Az maradt meg a legjobban, hogy a gyártócég, mondjuk egy 100 milliós büdzséből (nem tudom, nem ismerem a számokat) meg akarta oldani 30 millióért. Ezáltal semmire nem akartak költeni, többek között rám sem. Ha jól emlékszem, 5 adást tudtak kifizetni számomra, majd azzal biztattak, hogy mindenki más is ingyen van ott. Én pedig azt feleltem, azok szégyelljék is magukat, ha szakmailag elismert emberek ingyen vannak egy kereskedelmi csatorna műsorában… Ezenkívül is voltak problémák: Vámosi Viki retusáltatni akarta a bőrét, az utolsó adásban már Epres Panni vezette a műsort. Az is kicsit kalamajka volt. Sokkal jobb műsort lehetett volna. Ez a műsor Amerikában vagy akar Németországban már legalább 15 évadot megélt, nálunk meg összesen egyet. Valószínűleg 20 év után ismételten egyet fog megélni. Annak idején a nyertesről, Nagy Rékáról pontosan tudtuk, hogy nem lesz soha topmodell. Ahogy láthatjuk is, most inkább tévés szereplései vannak – fogalmazott Cyla, majd az anyagi részekre is kitért. 

Nehéz kimondani, de ez magyar betegség: csinálunk egy rendezvényt, kivesszük belőle a pénzt és többet nem csináljuk.

Több mint tíz éven keresztül szerveztem az Elit Modell Lookot, és talán az utolsó kettőből, a nyolcadikból sikerült nyereséget felmutatnunk. Addig mindig visszaforgattunk mindent, hogy a szponzoraink jövőre is az elégedett ügyfeleink legyenek, a főszponzor szintén, hogy a következő évben is lehetőségünk legyen egy nagyszabású rendezvényt létrehozni, ahol a jövő magyar sikeres topmodelljeit megtaláljuk. Így találtuk meg Szikszai Johannát, Bene Bogit, Bogár Nikit, akik ha nem is lettek a szó klasszikus értelmében topmodellek, de tízen évekre szóló modellkarriert tudhattak maguk mögött. Sajnos ez máshol nem így megy.

Next Top Model Hungary

Next Top Model Hungary (Fotó: TV2)

Cyla kihangsúlyozta, hiába a mindenféle irányzat mostanában, a topmodelleknél a klasszikus kinézet számít. Akármennyire is nem akarják az emberek bevallani, de mindenki a tökéletességre törekszik, és ha azt látja, mindent megtesz azért, hogy ez megvalósuljon. A reklámkampányoknak mindig az a lényege, hogy mi olyanokká akarunk válni, mint a képen szereplő modell. Ez a vágy hajtja a vásárlót. Ha valaki meglátja a tökéletes embert egy Chanel kampányban, azért veszi meg a terméket, mert olyanná szeretne válni, mint a képen szereplő modell. Ettől azt gondolja, ő is lehet olyan.

„Lehet, hogy hamis ez a világ, de így működik az emberi pszichológia. A plus size modell arról szól, hogy te is ilyen vagy, légy olyan, mint a többi. Tökéletesen értem ezt az üzenetet is, de őszinte leszek, én nem akarok átlagos lenni, hanem szép akarok lenni. Szép, mint a kampányon latható modell. Ez az álmom, mint egyszerű fogyasztónak. Nem hiszek abban, hogy a telt vagy a duci bármikor is népszerű lesz a világon. Szerintem a modellvilágnak az a lényege, hogy vágyat kelt és megtestesíti az emberi szépséget.”

Végül Cyla arra a kérdésre is választ adott, lesz-e a Next Top Model Hungarynek egy olyan győztese, akiből valóban topmodell válhat. „Kívánom, hogy legyen, de attól félek, ez nem az a műsor lesz, ahol ezt megtalálják. Ha beraknak 25 éves, 165 centis lányokat, azoknak esélye sincsen. Hogy értse az olvasó: egy potenciális divatmodellnek a divat minden területére alkalmasnak kell lenni. Divatbemutatók, kozmetikai kampányok, divatanyagok stb. Egy alacsony lány a testi arányai miatt már eleve kiesik sok területről, például a divathetekről. A másik a kor: egy 25 éves lány már eleve koros, hogy elkezdje a szakmát. Felmerül a kérdés, hogy miért is, hiszen olyan fiatal. Hát azért, mert ez pont olyan, mint az élsport. Egy sportoló sem akkor kezd el edzeni, amikor már idősebb. Addigra már készen kell állnia a megmérettetésre. A modelleknél is idő kell ahhoz, hogy felépítsük az imidzsét. Ehhez legeslegkésőbb 20 évesen el kell kezdenie. Ebergényi Réka pont az utolsó pillanatban csöppent bele és csodával határos módon épített fel egy 14 éves karriert. De Palvin Barbara 13, Mihalik Enikő 15 évesen kezdte. Ezek olyan menedzsmenti kérdések, amikkel a mi szakmai zsűrink nem igazán foglalkozik, hiszen nem ismerik ezeket a szakmai kulisszatitkokat.

Semmilyen szempontból nem felelnek meg a szakmai elvárásoknak. Ennek a műsornak a lényege az lesz, hogyan sírnak a lányok, hogyan vesznek össze, mennyire félnek, majd sírva fakadnak, ezt pedig közelről felveszi a kamera. 

Nagy Réka: „Ez a műsor indított el a szakmában”

Nagy Réka lett a 2006-os Topmodell leszek! győztese, így természetesen bőven van rálátása ennek a világnak a szépségeire és árnyoldalaira is. Az nlc-nek felidézte, milyen volt 18 évesen besétálnia egy ilyen műsorba és mennyire változtatta meg az életét.

Engem ez a műsor indított el a szakmában, ez mindennek az origója – fogalmazott lapunknak Réka. – Ez óriási önismereti lecke, ha jól használja fel az ember, rengeteget tanulhatunk önmagunkról. Emellé természetesen az is hozzájárul, hogy mindezt jól kell kezelni. Utólag sok mindenen kell elgondolkozni, nagyon kiváltságos helyzet, amikor láthatod magad kívülről.

Nagy Réka

Nagy Réka (Fotó: Böbi Molnár)

Mint mondja, 18 évesen egyáltalán nem készült fel arra, ami a műsorban várt rá, de mindig csak a következő lépcsőfokra fókuszált. „Nekem az volt a stratégiám, amit egy kedves ismerősöm tanácsolt, hogy legyek jó megfigyelő. Amikor kamerák kereszttüzében van az ember, nem tudhatja előre, mit hoz ki belőle. Lehet, hogy egy olyan oldaladat hozza ki, amivel soha azelőtt nem találkoztál és lehet, más körülmények között nem is találkoznál. Teljesen természetes reakció, hogy valaki jobban megjátssza magát, a szó legnemesebb értelmében értem, mert ilyet vált ki belőle. Van, aki inkább visszahúzódó. Én alapvetően egy introvertált személyiség vagyok, amit nehéz elképzelni, hogy a szakmánkban is vannak ilyen emberek. Az elsődleges célom a modellkedéssel az volt, hogy világot lássak, különböző kultúrákat megismerjek. Szerintem nem szabad hosszú távú következtetést levonni abból, hogy egy ilyen műsorban milyen arcát mutatja valaki. Arra nagyon emlékszem, hogy mindig csak az adott feladatra koncentráltam, és egy pillanatig nem lebegett a szemem előtt, hogy meg is nyerhetem.”

A legtöbb ilyen megmérettetés előtt az emberek akkor járnak sikerrel, ha elképzelik, milyen lesz majd a győzelem pillanata. Réka viszont tudatosan nem gondolt erre, mert pontosan tudta, hogy a nagy nyomás miatt csak szorongott volna.

Abszolút nem arról van szó, hogy nem szerettem volna megnyerni, csak tudtam, ha arra fókuszálok, akkor leblokkolok majd. Úgy viszont, hogy lépésről lépésre haladtam, könnyebb volt. Az volt a célom, hogy mindig egy picit jobb legyek, mint előző alkalommal, és tudjam kezelni az építő jellegű kritikákat, ne pedig megsértődjek rajtuk.

Ahogy említette is, kritikából sosem volt hiány. A műsorban először a súlyát említették, ugyanis nem volt tipikus topmodellalkata, de a folyamatos kritika a későbbi karrierje alatt is jelen volt, ám tudta, hogy ezeket a helyén kell kezelni.

„Miután véget ért a műsor, napi 6-7 válogatásra jártam, ami heti szinten akár 40 válogatót is jelent, tehát előfordult, hogy egy nap alatt akár hét alkalommal is visszautasíthattak, ami azért elég kellemetlenül érinti az embert.

Viszont nem tudok elmenni amellett, hogy szerencsére végtelenül támogató családom van, akiknek nagyon sokat köszönhetek. Volt otthon egy biztos táptalajom, és amikor megkérdőjeleztem önmagam, akkor ők ezt helyrebillentették bennem. Ráadásul abban is mindig segítettek, hogy jó döntéseket hozzak.

Egy idő után, ha sokszor visszautasítják az embert, már nem rázza meg annyira. Meg kell tanulni szelektálni és tisztában lenni vele, hogy nem feltétlenül azért nem kellesz, mert nem vagy jó, hanem mert más típust keresnek. Én is tudatosítottam magamban, hogy mennyi munkát fektettem ebbe és bárki bármit mond, tudom, hogy 120 százalékot hoztam ki magamból. Persze, amikor kiválasztanak egy munkára, az mennyei érzés, mert akkor érzed igazán, hogy te kellesz, téged választottak!

Habár a legtöbb munkája már nem a modellkedésről szól, nem engedte el ezt a vonalat sem, hiszen a mai napig közel áll a szívéhez. „A modellkedésben azt szeretem a legjobban, hogy ilyenkor alkothatok. Együtt alkotunk a csapattal, belém lát a fotós és lehet, meglátja egy olyan arcomat, amit eddig én sem láttam. A sminkes megalkot egy olyan külsőt, amit eddig sosem láttam és nehéz is elhinni, hogy ez én vagyok. Ezeket az alkotási folyamatokat a mai napig szeretem. Ez egy nagyon szép és érdekes szakma.”

Réka úgy érzi, a műsornak köszönhetően hamar felnőtt, de egyáltalán nem bánja. Mint a 2006-os műsor győztese, még egy jó tanáccsal is ellátta azokat, akik most járnak hasonló cipőben és megmérettetik magukat a Next Top Model Hungaryben.

Ez egy nagy lehetőség a lányoknak, és nagyon örülök, hogy újra elindult ilyen műsor. Remélem, a szakmát is meg tudja világítani egy más aspektusból. Amit pedig a jövőbeli győztesnek tudok tanácsolni, az, hogy először dolgozza fel a történéseket, érje magát utol a lelke, hiszen ez az időszak nagyon intenzív. A legfontosabb, hogy figyeljen befelé, élvezze, mert ez hatalmas lehetőség és tudatosuljon benne, hogy óriási szerencséje van, szeresse és élvezze ezt az időszakot! Azt kívánom, ez az életének más területére is úgy hasson ki, hogy ebből profitáljon és ezáltal ő is több lehessen.

Szabó Patrícia: „A korábbi formátum kisebb csatornán ment és kevesebb volt a költségvetés is”

Felkerestük Szabó Patríciát is, aki Cylához hasonlóan zsűriként volt jelen 2006-ban. Lapunknak elárulta, hogy eleinte igencsak meglepte őt a TV2 beharangozója, ugyanis a műsort egy Magyarországon teljesen új formátumként reklámozta a csatorna.

„Amikor először azt olvastam egy sajtótájékoztató után, hogy első alkalommal hozzák be Magyarországra ezt a formátumot, picit meghökkentem. Hiszen egy ehhez hasonló műsor korábban is futott már a tévéképernyőkön és ha nem csal az emlékezetem, én is benne voltam. Persze kisebb csatornán ment, jóval kevesebb volt rá a költségvetés és még a divatszakma is más cipőben járt.”

Szabó Patrícia

Szabó Patrícia (Fotó: Instagram)

Állításait alátámasztja az is, hogy cikkünk megírásáig a következő sorok olvashatóak a TV2Play weboldalán: „24 amerikai és 17 német szezon után hazánkba érkezik a világ egyik legsikeresebb formátuma!” – ˝remake-ről˝ tehát szó sincs benne. Hogy miért? Jó kérdés.

Mindezeket hallva érdeklődve tettem fel a volt zsűritagnak a kérdést, hogy vajon a mai világban van-e értelme egy ilyen formátumot újraéleszteni? Hiszen a közösségi oldalak betörésével szinte már ˝bárki˝ lehet modell és a szépségideál is olyan szinten megváltozott, hogy nem lehet egy egységes séma alapján eldönteni, hogy ki számít tehetségesnek és ki nem.

Úgy gondolom, hogy a social média világában, ha valaki megnyeri vagy szerepel egy ilyen versenyben, akkor a műsor által csak egy újabb felületet kap, hogy még inkább szem előtt legyen. Mindezek mellett ezekben a műsorokban a lányok modellszerződést és olyan szakértői segítséget is kaphatnak, amit otthon, a négy fal között nem kapnának meg. Bár könnyen lehet valakiből az Instagramon a századik ˝csinos, hosszú, barna hajú modell˝, ha valaki egy ilyen műsorba jelentkezik, akkor a szakemberek tényleg tudnak neki abban segíteni, hogy minél nagyobb sikereket érjen el. És azért egy nagy kifutón lépkedni sem utolsó érzés, ezt ne felejtsük el!

De vajon mi tehet egy modellt igazán jó szakmabelivé? Patrícia azt mondja, egy tehetséges emberről már az első pillanatban el lehet dönteni, hogy van-e benne valami plusz. „Amikor anno a Cosmopolitan magazinhoz kerültem, az első divatanyagba Mihalik Enikőt tettük, aki akkoriban új volt még az ügynökségénél. Nem sokra rá rögtön el is vitte egy külföldi ügynökség, mert azonnal meglátták benne a potenciált. Amikor pár évvel később egy divatbemutatón ültem és láttam az előttem elvonuló modelleket, egyszer csak felkaptam a fejemet, mert annyival máshogy jött végig az egyik modell: ja, ő a Mihalik Enikő, sommáztam!

Vannak tehát olyan típusú modellek, akik ha megkapják a kezdő lökést, olyan kisugárzással rendelkeznek, hogy onnantól már nincs számukra megállás. Úgy gondolom, egy jó modell akkor igazán tehetséges, ha karizmatikus és elszánt. Egyszerűen nem tudod róla levenni a szemed. Ez pedig vagy megvan az emberben, vagy nincs. Vannak tehát olyan egyéniségek, akik jönnek és azonnal megragadnak. Az erős kisugárzás azonban nem egy automatából megvehető dolog.

Patrícia elárulta azt is, hogy a modellszakma bár kívülről csillogónak tűnhet, egyáltalán nem egyszerű. Habár ezen a ponton a laikusok rögtön a kínzó diétákra és extrém magas sarkú cipők viselésére gondolhatnak, azt sokan nem is gondolnák, hogy mekkora szintű flexibilitás és tenni akarás kell ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen ebben a szakmában. „Modellként az embernek számos kihívással kell szembesülnie. A korai kelések, kései fekvések, az állandó alkalmazkodás és a rengeteg utazás mind megterheli az embert. Sokan pont egy ilyen műsor által tapasztalhatják meg azt, hogy talán mégsem ez lesz az ő útjuk. De a Fashion Awards díjkiosztó gálán bárki beszélgethet majd régi és mostani modellekkel, ez ilyenkor egy nagy szakmai osztálytalálkozó lesz idén is.”

Next Top Model Hungary

Next Top Model Hungary (Fotó: TV2)

Bár az ember a karrierje kezdetén nem szeret belegondolni abba, hogy mi lesz majd, ha egyszer annak vége szakad, a volt zsűritag szerint azonban nagyon fontos az, hogy a modellek ne csak a jelenben, hanem egy picit a jövőben is éljenek. Akkor is meg kell élniük valamiből, ha ennek a karriernek vége szakad.

„A modelleknek azon is gondolkozniuk kell, hogy mit fognak majd csinálni a modellkedés után. Aki azt gondolná, hogy ezek a lányok semmi máshoz nem értenek, csak ehhez, azok nagyot tévednek. Vegyük például ismét Mihalik Enikőt. A modellkedés mellett rengeteg együttműködése meg dolga van, ami mind csak előreviszi. Palvin Barbi is több lábon áll. Valahol tehát mind elindultak egy másik úton. A régi műsort ugye Nagy Réka nyerte, le a kalappal előtte, mert annyit képezte azóta magát, egészségtudatosság terén is! Felejtsük tehát végre el a ˝modellek üresfejűek˝ sztereotípiát, mert az már Dr. Szöszinél megtört!”

Vámosi Viktória: „A döntés nem a szakmai zsűri kezében volt”

Viki határozott és talpraesett nőként vezette a Topmodell leszek! majdnem két évtizeddel ezelőtt futó műsorát, így természetesen őt is megkérdeztük arról, hogy mit gondol a műsor újraélesztéséről. 

„Szerintem ez a verseny a 2000-es években nagyon menő volt, főleg, ha olyan jól volt elkészítve, mint amilyen igényes például az amerikai és német verziók voltak. Akkoriban a modellvilág még mindig elég »megfoghatatlan« volt, nem véletlen, hogy ez az egyik leghosszabban futó (24 évad) és legsikeresebb reality show volt például Amerikában… Én csodálkoztam rajta, hogy az első évad után Magyarországon egészen mostanáig (16-17 év!) nem volt belőle újabb »nekifutás« – ami az első széria hibáiból tanulva sokkal jobb és izgalmasabb lehetett volna… Lehet, hogy ebben szerepet játszott egyébként az Instagram és egyéb social felületek egyre agresszívebb térhódítása is…”

Vámosi Viktória

Vámosi Viktória (Fotó: Instagram)

Mikor azonban arra kanyarodott köztünk a szó, szerinte mit adhat egy ilyen műsor a benne szereplő modelleknek, Viki őszintén elárulta, hogy ez nem igazán kristályosodott ki előtte; ugyanis világszerte nagyon kevesen váltak csak topmodellé a műsornak köszönhetően. 

Hát, megmondom őszintén, így 2024-ben…. nem igazán tudom… Annyira más volt minden a modellvilágban 15-20 évvel ezelőtt. Ha jól tudom, akkor az amerikai show 2018-ban véget ért, de ott ez a show szinte egy kulturális jelenség volt. És bár a Next Top Model eredetileg egy modellverseny-show-nak volt eladva, nagyon kevés topmodell került ki a sorozatból világszerte. Ez a show nem annyira a valódi modellek felfedezéséről szól. Mint minden más reality show-ban, itt is nagyon nagy szerepet kapnak a karakterek és a nézői szempontból fontos show-elemek.

Mindezek mellett Viki úgy gondolja, hogy a közösségi média megjelenésével ezek a műsorok kissé okafogyottá is váltak. Hiszen ott, ha valaki szép és van karaktere, akkor azonnal felkaphatja a világ, nincsen szükség ehhez arra, hogy az ember a tévében is szerepeljen. „Bár én már teljesen más világban mozgok, de azt érzékelem, hogy a teret teljesen átvette a social media, és ha valaki ott aktívan jelen van, van karaktere, mondanivalója, igényes és kreatív, előbb-utóbb megtalálják.”

A korábbi műsorvezető azt sem tagadta, hogy épp úgy, ahogy a modelleknek, neki is voltak igencsak nehéz pillanatai a forgatások alkalmával. „Sokszor az volt a legnehezebb számomra, hogy a döntés nem a szakmai zsűri, hanem a produkciós csapat (nem szakmai érdekeltség) kezében volt. Illetve, én alapvetően egy nagyon kedves, barátságos, amolyan fun-loving személyiség vagyok. Így sokszor nagyon nehéz volt hoznom a majdnem-mindenkit kritizáló zsűrielnök személyét…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top