nlc.hu
Szabadidő
Kassáról Miskolcra futott egy rendőr

Kassáról Miskolcra futott egy rendőr

Attól félt, hogy elájul a fáradtságtól.

Lippai Szabolcs őrnagy már középiskolásként tudta, hogy nyomozó lesz belőle. Pályaválasztását az olyan filmes élmények is befolyásolták, mint a T.J. Hooker, illetve a Bűnvadászok című vígjáték. Már javában vizsgálóként dolgozott, amikor kedvet kapott a teljesítménytúrázáshoz. Abból pedig egyik hosszú távú megpróbáltatás következett a másik után. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője nemrég a 117 km-es Kassa–Miskolc Ultramaratont teljesítette. 

“El sem tudtam képzelni, hogy valaha is 21 km-nél többet tudnék teljesíteni, de azon vettem észre magam, hogy egyre több van bennem. Amikor már hetente négyszer futottam le 10 km-t különösebb megerőltetés nélkül, arra gondoltam, csokorba szedhetném a kerékpározást, az úszást és a futást, és így esett, hogy 2023 tavaszán elindultam az XMan Romania hosszú távú triatlonversenyen. (…) Amikor célba értem, azt éreztem, tovább is bírnám” – mesélte a Zsaru Magazinnak Lippai Szabolcs, aki végül benevezett a Kassa–Miskolc Ultramaratonra. Ez volt az eddigi legkeményebb megmérettetése.

Mint mondja, Miskolc belvárosában valóságos tapsviharban volt része. “Nagy élmény volt, de nagyon megterhelő is egyben. Utána két napig minden lépésnél fájdalmat éreztem. (…) A táv harmadánál annyira elálmosodtam, hogy attól féltem, elájulok a fáradtságtól és elvágódom az aszfalton” – elevenítette fel az őrnagy, aki máris újabb tervekkel rukkolt elő: “Szeretném körbefutni a Balatont, bár ahhoz még combosodnom kell. Talán jövőre. Egyelőre váltófutást tervezünk a családtagjaimmal.”

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top