nlc.hu
Szabadidő
Balaton a 70-es 80-as években

Így strandoltak a Balaton partján a 70-es, 80-as években

A mi gyerekkorunkban nem lehetett olyan könnyen átruccani Horvátországba, mint most, így az Adria helyett a magyar tengerhez zarándokoltak a családok.

Igazán klassz visszanézni az akkor készült, ma már retrónak számító képeket, főleg akkor, ha részed is volt benne.

Így strandoltak a Balaton partján a 70-es, 80-as években

A balatoni nyaralás igazi fogalom volt a 70-es 80-as években, internet nélkül pedig sokkal körülményesebb volt a felnőtteknek a családi vakáció megszervezése.

Az előrelátóbbak még indulás előtt lefoglalták a szállást, aminek híre vagy szájhagyomány útján terjedt, vagy újsághirdetésekben lehetett rájuk találni. Akkor persze nem volt hozzá ezer színes fotó, videó és csillagos értékelés, vagyis új helyre lecsapni igazi lutrinak számított.

Irány a Balcsi!

A vakmerőbbek volt, hogy egyszerűen csak nekivágtak, és a véletlenre bízták, találnak-e kiadó szobát vagy házat, lehetőleg a vízpart közelében.

Akármelyik verzió mellett is döntöttek, az utazás kalandosabb lehetett, mint most: GPS helyett papír térképeken kellett böngészni az utat, amit emiatt sokkal könnyebb volt eltéveszteni.

Maga a balatoni nyaralás is más ritmusban telt, egész más dolgokkal múlatták az időt: ha már eljutottunk a magyar tengerhez, szinte kötelező program volt a képeslapküldés, a csónakázás és a vízibiciklizés.

Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Fortepan / Umann Kornél

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top