nlc.hu
Szabadidő
Helytelen mobiltöltés

Nem tudsz róla, hogy tönkreteszed ezzel a telefonod aksiját!

Gyakori hiba a telefontöltésnél, pedig érdemes lenne figyelni rá. Az aksid bánhatja!
mobiltöltés,

A modern telefonok szinte kizárólag újratölthető lítium-ion akkumulátorokat használnak, és egyáltalán nem előnyös nekik, ha teljesen lemerülnek, vagy ha már fel vannak töltve, de mi tovább hagyjuk őket a töltőn. Mindkettő lemerítheti az akkumulátorcellák teljes töltési kapacitását.

Próbáld meg nem órákig a töltőn hagyni a telefonodat, és inkább húzd ki, amint az akkumulátor 100 százalékos töltöttségi szintre jutott.

Sok telefon töltése érezhető melegséget eredményez, ezért nem tanácsos például a telefont az ágyban tartani, miközben éjszaka töltődik. Ez akár túlmelegedést és tűzveszélyt is eredményezhet.

Óvakodj attól, hogy túlságosan olcsó cserekábelt vásárolj! A rossz minőségű kábellel lassabban töltődhet a telefon, vagy pedig a kábel túlságosan felforrósodik a használat közben.

Ne végezz semmilyen intenzív tevékenységet (például streamelés vagy videójátékozás) a mobilon, amíg töltődik, mivel nem tesz jót a mobilnak hosszú távon a töltés közbeni túlzott igénybevétel. 

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top