nlc.hu
Szabadidő
Mike Tindall: "II. Erzsébet halála után, nagyon összezárt a család"

“II. Erzsébet halála után, nagyon összezárt a család” – Megszólalt Mike Tindall, II. Erzsébet unokájának a férje

Mike Tindall elmesélte, hogy milyen volt együtt tévézni és kirándulni a királynővel. De azt is elmondta, hogyan viselkedett a család a királnbyő halála után.

Mike Tindall profi rögbijátékos, aki II. Erzsébet egyik unokáját, Anna hercegnő lányát, Zarát vette feleségül. Kettejük esküvőjét egyébként alig 3 hónappal azután tartották, hogy Vilmos és Katalin egybekeltek. Ráadásul hozzájuk hasonlóan, nekik is három gyermekük van.

Mike maga a megtestesült lazaság, aki ha megjelenik valahol, mindig feldobja a hangulatot. Erről számos fotó is tanúskodik. Sokan pedig azt szokták mondani, hogy mivel Harry herceg eltűnt, Vilmos gyermekeinek az életéből, Mike lett György és Lajos “bácsikája”. Rokoni szálakat tekintve nem az ugyan, de úgy viselkedik velük, mintha az lenne. Hát, ez a férfi árult most el néhány érdekességet a királyi családról. Például azt, hogy ez a közeg egyáltalán nem olyan, mint a Dowton Abbey.

Mike Tindall, Katalin hercegné és Lajos herceg

Mike Tindall, Katalin hercegné és Lajos herceg (fotó: Getty Images)

Mike két társával (James Haskell és Alex Payne) együtt írt egy könyvet, amely a The Good, the Bad & the Rugby – Unleashed címet kapta, a  46 éves háromgyermekes apa a kötetben arról is mesélt, hogy milyen volt a néhai királynővel tévézni, vagy együtt piknikezni. Kifejtette, hogy bár sokaknak az az elképzelése II. Erzsébet életéről, hogy akár Dowton Abbey sorozatban, “talpig kiöltözve ment vacsorázni” , ez kicsit sem volt igaz.

“Zara, a királynő és én, gyakran néztünk lóversenyt a tévében, ahogyan sokan mások is teszik ezt a nagyszüleikkel. Az étkezésekben sem volt semmiféle kötöttség. Különösen Skóciában, ahol gyakran piknikeztünk. Van egy nagyszerű fotó, amit egyébként Katalin készített, a lányomról Miáról, ahogy a Fülöp herceggel (ő volt Mia dédnagyapja – a szerk.) uzsonnáznak. Ez pontosan bemutatja, hogy milyenek is voltak ezek a családi délutánok. Egy nagyon összetartó közeg, ahol őszintén szeretik egymást az emberek, és semmi mást nem akarnak, csak értékes időt együtt tölteni“- írta könyvében.

Mia Tindall és Fülöp herceg

Mia Tindall és Fülöp herceg (fotó: Instagram! Mike Tindall)

Mike egyébként 2021-ben így emlékezett meg a 99 éves korában elhunyt Fülöp hercegről:

Ez egy elképesztően szomorú hét volt, ugyanakkor időt adott számunkra, hogy felelevenítsünk megannyi nagyszerű emléket és történetet. A herceg odaadó családapa volt, aki örökké hiányozni fogni nekünk. Mindig szeretni fogjuk.

Az egykori sportoló visszaemlékezett arra is, amikor először találkozott II. Erzsébettel. Ám ez még jóval azelőtt történt, hogy megismerte volna későbbi feleségét, Zarát. “13 éves voltam, és az edzőmre vártam az iskola előtt. Akkor volt az iskolánk alapításának évfordulója, és II. Erzsébet is ellátogatott hozzánk. Hát, ekkor találkoztam vele először.” Mike 2003-ban ismerkedett meg Zarával Ausztráliában, és 2011-ben házasodtak össze.

II. Erzsébet, Zara és Mike Tindall

II. Erzsébet, Zara és Mike Tindall (fotó: Profimedia)

A férfi a királynő 2022-es halálára is kitért a könyvben. “Szomorú volt az az időszak, és tele volt érzelemmel. Bizonyos szempontból mégis csodálatos volt látni, ahogyan a család ennyire összetartott. Zara nagyon közel állt a nagymamájához. A lovak szeretete mindkettejük számára fontos volt. Igazából a királynő halála olyan volt, mintha az egész világ elveszített volna a nagymamáját.”

Mike volt az is, aki korábban elárulta, hogy egy zárt WhatsApp csoportban szoktak üzenni egymásnak, amelynek tagjai tulajdonképpen a néhai királynő összes unokája, és azok házastársai.

Mike Tindall és ZAra Tindall

Mike és Zara, II. Erzsébet temetésén. (fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top