Szabadidő

Hasznos találmányok és kütyük mosáshoz

A mosás ma már sokkal egyszerűbb művelet, hiszen a munka nehezét elintézik helyetted a modern gépek, mosóporok és mosógélek. Ha ez neked kevés, és szeretnéd még kényelmesebbé és praktikusabbá tenni a heti nagymosást, akkor használd ezeket a kütyüket!

Íme pár ötletes kiegészítő, amikkel még könnyebbé teheted a mosást.

 

Ruhafertőtlenítő

Ezen a kütyün nem csak a nedves törölközőket száríthatod meg, hanem azokat a ruhákat is, amiket benne felejtettél a mosógépben. Elég csak pár óra, és a tisztára mosott ruhák átveszik a mosógép dohos szagát és elkezdenek szaporodni bennük a rossz illatokért felelős baktériumok és penészgombák. Ilyenkor a hagyományos szárítás sem segít, és újra ki kell mosnod a ruhákat – kivéve, ha ezzel az UV fényt használó fertőtlenítőt használod.

Hasznos találmányok és kütyük mosáshoz
 

Mosás előírás szerint

Ez a mosógép helyetted szortírozza a ruhákat úgy, hogy beszknenneli a bilétákat, és figyelmeztet, ha olyan ruhát tennél a gépbe, ami nem megfelelő a kiválasztott mosóprogramhoz.

Hasznos találmányok és kütyük mosáshoz
 

Adagoló mosógélekhez

Ezt a praktikus adagolót csak rá kell csavarni a mosógéles és öblítős flakonok tetejére, és egy kis csappal máris könnyen adagolhatod a mosáshoz szükséges mennyiséget.

Hasznos találmányok és kütyük mosáshoz
 

Helytakarékos kosár

A teregetéshez szükség van egy méretesebb kosárra, viszont ezekkel az a gond, hogy nagyon sok helyet foglalnak el. Ez a műanyag, összehajtogatható kosár könnyen eltüntethető szem elől, amikor épp nincs használatban.

Hasznos találmányok és kütyük mosáshoz
 

Mosás szín szerint

Takarékos és gyors megoldást kínál ez a mosógép a különféle színű ruhák tisztításához. Ezzel egyszerre moshatod a színes és fehér ruhákat, így egy töltéssel elintézheted a heti nagymosást.

Hasznos találmányok és kütyük mosáshoz
 

Ruhatisztító szobabicikli

Két legyet üthetsz egy csapásra ezzel a kondigéppel: míg az alakodat formálod a nyeregben ülve, addig a ruhákat is kimosod. Ég a zsír és nem pörög az villanyóra – ez az igazán környezetbarát és egészséges mosás

Hasznos találmányok és kütyük mosáshoz
 

Még több tipp és cikk mosás témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top