Szépüljünk

A zselé

Ma már minden nõ tudja, hogy zselét csakis rövid hajra szabad tenni. Használhatunk persze lakkot is, vagy habot, de abban nem lesz sok köszönet.




A hajformázás egyik titka, hogy helyesen válasszuk meg a hajunk hosszúságához, minőségéhez és tartásához való megfelelő kiegészítőt. A zselét kifejezetten a rövid, fiatalos stílusra találták ki. Segítségével csinálhatunk agresszíven égnek meredő hajszigeteket tincseinkből, vagy éppen lazán hullámos, kissé kócos hatás is elérhető. Nem mindegy azonban, milyen márkájú zselé mellett döntünk.





A magam részéről szeretem kényeztetni a hajamat: bár valószínűleg sohasem lesz csúcsmodell autóm, extrákkal, de még a harmincadik születésnapom előtt igyekszem beszerezni a legújabb szuper szettet, amely egészen biztosan nem okoz csalódást. Talán sokunknak van olyan élménye, hogy az előző nap felvitt zselé – az éjszakai bulizás után – reggelre betokosodik és olyan kemény lesz, mint a fagyott lózsír. Nem is beszélve arról, hogy teljesen kiszívja a maradék vizet a hajunkból. Én sajnos nem vagyok az a típus, aki képes házilag hidratálni a haját, csak azért, hogy a zselé még szebben álljon a fején. Inkább a zselémet cserélem le.

Hosszas keresés után, végre megtaláltam azt a terméket, amire mindig is vágytam. Új hajfixáló zselémnél ez a probléma nem merül fel: nemcsak dögös, kócos hatást képes adni a rövid frizurámnak, hanem megfelelően védi a hajhagymákat is a kiszáradástól. A formázás nem túl bonyolult: dió nagyságú adagot kinyomunk a tenyerünkbe, átfuttatjuk vele a még nedves hajat (ez még hangsúlyosabbá teszi a tincseket), majd az ujjainkkal kifelé pödörjük a végeket. Ilyen egyszerű!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top