Szépüljünk

Nyári tisztítás

A kinti hõség és a légkondicionáló által keringtetett levegõ miatt a pórusaink telis-tele vannak láthatatlan szennyezõdésekkel. Ezek megülnek a pórusokban, és tisztátalanságokat okoznak, ráadásul megakadályozzák, hogy a krémek kifejtessék ápoló hatásukat.




Fontos, hogy reggel és este is tisztítsuk meg a bőrünket. Reggel olyan készítményt vigyünk fel körkörös mozdulatokkal, amelyek visszazsírosítják a bőrünket, és segítenek a természetes védőköpeny megtartásában. Este viszont olyat, amely mélyebben hatol a pórusokba, így magával ragadja az egész napi piszkot, faggyút, sminket. Közben serkentik a vérkeringést, és ez lehetővé teszi, hogy az éjszakai regeneráló krémek valóban ártalmatlanná tegyék, és javítsák a napközbeni ártalmak miatt keletkezett károkat.

Nyáron sokan abban a tévedésben vannak, hogy nem érdemes ilyenkor az öregedést gátló szérumokat használni, mert azok inkább eltömítik a pórusokat, mert a bőr izzad alatta. Ez tévedés. Ugyanis ezek a szérumok rendszerint nem tartalmaznak olajat, pillanatok alatt felszívódnak, és tele vannak anti-oxidánsokkal, amelyek a legjobb fegyvernek minősülnek az idő előtti öregedési harcban. Ezeknek a szérumoknak a hatására a szarkalábak mélysége csökken, a bőr kisimul, és a barnás elszíneződések sem alakulnak ki, vagy a meglévők halványodnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top