Szépüljünk

Honnan tudom, hogy száraz a hajam? Mit kell tennem?

A száraz haj olyan, mint egy elrontott étel: mindenki ért hozzá, de kevesen tudják megfogalmazni, hogy pontosan mi a baj vele. Az alábbiakban összefoglaljuk a száraz haj fõbb jellemzõit, és néhány praktikus megoldási javaslattal is szolgálunk.




A száraz haj kritériumait látszólag könnyű megadni. A haj kevéssé puha tapintású, fénytelen vagy nincs tartása. Úgy érezzük, hogy a fejünket borító haj kemény, csomós, törékeny és merev. A száraz haj gyakran, de nem szükségszerűen töredezett is egyben. Száraz haj esetén a hajszálak felülete elszárad, amely a haj belsejének fokozott nedvességvesztésére utal. A pikkelyek felemelkednek, és ilyenkor a hajszálak belsejének természetes nedvességtartalma könnyebben elillan. Töredezett haj esetén a hajvégeken a pikkelyek már teljesen lekoptak, aminek következtében a hajszálak belseje egyszerűen szétválik a hajvégeken. (Ez akkor is gyakran előfordul, ha a hajvégeket nem vágatjuk le rendszeresen ill. nem fodrász végzi ezt a műveletet.)





A töredezett hajszálak kialakulásának egyik okozója a haj különböző kémiai kezelésének túlzásba vitele. Ez leginkább az otthoni dauerolás vagy hajfestés során fordulhat elő. A haj szárazsága is jobban látható hosszú haj esetén. A nem megfelelő bánásmód (gyakori, agresszív fésülés, hajszárító, hajfestékek használata) miatt a szárazság egyszerűen jobban kiütközik a hosszú hajon, mint a röviden. Egyre többen dolgozunk klimatizált irodában, és, sajnos, a légkondicionáló – bármíly kellemes a forró nyári napokon – szintén a hajkárosító civilizációs termékek között van. De még az egészségünk, közérzetünk szempontjából oly fontos napsütés is roncsolja, szárítja a hajat.  Az uszoda vize klórt tartalmaz, amely szintén károsíthatja a hajat. Ugyanez a helyzet a tengervíz sótartalmával. Nagyon fontos, hogy úszás, fürdőzés után mindig mossunk hajat!

Vajon igaz-e az az állítás, hogy ha száraz hajunk van, akkor azt nem szabad mosnunk mindennap? Nem, ez az állítás nem igaz. Ha például Dove Sampont használsz Száraz és Töredezett Hajra, akkor moshatod a hajad gyakran is, anélkül, hogy károsítanád a hajad! Egy felmérés kimutatta, hogy a nők 68%-a szerint a Dove Sampon Száraz Hajra, jobban óvja a száraz hajat, mint más közönséges samponok. (85 fős fogyasztói teszt, Németország, 2002.)





Gyakori panasz, hogy a különböző hajkondícionálók elnehezítik a hajat. A Dove Hajkondícionáló Száraz és Töredezett Hajra esetén ez nem fordul elő.
Néhány nap és a hajad újra puha tapintásúvá és fényessé válik.












Játssz és nyerj Dove hajápoló csomagot!
A játék >


Dove által támogatott oldal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top