Szépüljünk

Napi nyolc óra alvással pénzt is spórolhatsz

A napi legalább nyolc óra, jó minőségű alvás sokkal többet javít a külső megjelenésünkön, mint a legtöbb szépítőszer, és ha ez mind igaz, a méregdrága krémeket is lecserélhetjük.

Napi nyolc óra alvással pénzt is spórolhatszA stockholmi Karolinska Intézet munkatársai huszonhárom egészséges, fiatal felnőtt bevonásával végeztek tudományos kísérletet. A résztvevőket többször lefényképezték: egy kiadós, 8 órás alvás után, majd egy másik napon úgy, hogy előzőleg csak 5 órát aludhattak, végül pedig több mint egy egész napos ébrenlét után. A fotókon a nők is kivétel nélkül, csak és kizárólag smink nélkül és egyszerű, kiengedett hajjal szerepelhettek. Az elkészült képeket aztán nyilvánosság elé tárták, és az arra affinitást érzők egy tízes skálán osztályozhatták, hogy az adott kép szereplőjét mennyire találják vonzónak. Nem meglepő módon magasan azok a fotók nyertek, melyek a 8 órás alvást követően készültek a kísérlet alanyairól.

„A kialvatlan emberek kevésbé vonzóak és kevésbé tűnnek egészségesnek, mint a kipihentek” – áll a tanulmányban, melyet a British Medical Journal nevű szaklap közölt. A tudósok bebizonyították tehát, hogy az alvás szépítő hatása nem valamiféle mítosz, hanem nagyon is valóság. Te hány órát alszol naponta?

Napi nyolc óra alvással pénzt is spórolhatsz
Napi nyolc óra alvással pénzt is spórolhatsz
3 tökéletes ruha nappali és esti díszben Öltözz úgy, mint Kate Middleton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top