Szex

Tátott szájú hõsök

– A nõk többsége bátran ki meri mutatni a félelmét, és sokkal jobban tûri a fájdalmat, mint a férfiak – mondja Sárközy Edit fogorvos. – Hiába nem szól semmit egy izmos, macsó külsejû páciens, ha látom, ahogy sápadtan markolja a karfát, és legszívesebben fegyverrel törne ki a csapdából.

Dr. Sárközy Edit
– Hogy lehet megnyugtatni egy riadt kisgyerekként szorongó, feldagadt arcú daliát?
– Nálam nincs futószalag, a kezelés lényeges része a beszélgetés. Mindenkinek részletesen elmondom, hogy mi következik, mit érez majd, mennyi fájdalommal jár a kezelés. Ez segít legyőzni az ébredező pánikot, hiszen az ember mindig attól fél a legjobban, amit nem ismer.

– A magánéletben nem riasztja el a férfiakat egy olyan nő, aki nem csak a körmükre néz, hanem azt is pontosan tudja, hány tömés van a fogukban?
– Inkább az lehet furcsa sokak számára, hogy ennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek egy nővel szemben. A férfiak megszokták, hogy fontos helyzetekben ők irányítsanak, nálam viszont pusztán egy feladatuk marad – kinyitni a szájukat, és bízni bennem.

– Egy nő számára tehát elég biztos teszt a fogorvosi szék, hiszen ott nem csak arra derül fény, milyen sűrűn használja valaki a fogkefét.
– Ebben lehet valami, hiszen a páromat is a rendelőmben ismertem meg. A kezelések végén megkért, hogy legyek ott, amikor kipróbálja megjavított rágószerveit, és meghívott egy vacsorára. A terhelési próbán sem vallottam szégyent, azóta pedig van egy másfél éves gyerekünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top