Szex

Kötelező megálló: a fül

A túl sok nyál nem jó, de a suttogás annál inkább. Legújabb sorozatunkban az erogén zónákat vesszük sorra, harmadik megállónk pedig nem más, mint az oly gyakran elfelejtett fül. Összeszedtük, amit e területről tudni érdemes.

Kötelező megálló sorozatunkban a test azon területeit vesszük sorra, amelyeket a szakirodalom erogén zónáknak hív, s amiket szexualizálás során kihagyni nem érdemes. A nyak és mellbimbó után egy ismét csak sok szavazatot kapott testrész van soron: a fül. Pontosabban a fülek. Nemre való tekintet nélkül.

Cimpa, fülszegély, fülüreg mint izgalmi zóna

Ha máshonnan nem is, az Életrevalók című film óta mindenki sejtheti, hogy a fül az érzékeny testrészek közé tartozik. A filmben a mozgássérült főszereplő számára a fül simogatása, masszírozása jelentette a szexuális örömöt. Mindez olyannyira igaz, hogy sokan a fül puszta ingerlésével megmásszák a csúcsot, ami mellesleg nem csoda, ez a testrészünk ugyanis telis-tele van idegvégződésekkel. A kérdés már csak az, hogyan kell ehhez az erogén zónához „nekilátni”. Megkérdeztük hát, ki hogyan szereti…

Kötelező megálló: a fül

 Fotó: nytimes.com

A legkönnyebben megközelíthető rész a fülcimpa, amit lehet nyalni, harapni, finoman húzogatni, masszírozni. „Nekem a fül nagyon fontos, és a partneremnek is, nagyon szereti, ha kényeztetem: bekapom a fülcimpáját, nyalogatom. Ez mellesleg nekem is nagyon jó, mert ettől még inkább lázba jön és vágyik rám” – írja kérdésünkre Dénes (34), aki mellékesen azt is hozzáteszi, hogy már kiskora óta fontos volt számára a füle, ha ideges volt, szorongott, mindig a fülcimpáját dörzsölte, ettől nyugodott meg.

Nézz be a fül mögé!

Bár fülnek rengeteg része van – például fülcimpa, külső fülárok, fülkagyló, fülszegély, belszegély –, amire azonban sokan nem gondolnak, az a fül mögötti terület. Ez az a rész, amiben bele szoktunk szippantani, amikor párunk illatát kutatjuk, keressük. Sokan pedig nem is gondolják, micsoda őrületes izgalom forrása lehet ez a kis zóna. Anna (32) viszont egészen biztosan tudja: „Ha valaki jól bánik a fülemmel, akkor annak már nyert ügye van, de veszített, ha brutális nyelvtömködéssel próbálja bedugaszolni a hallójáratomat. A fülcimpám harapdálása apró léptekben meg tud őrjíteni, de ami igazán beüt, ha a pasim a fülem hátulját harapdálja, vagy egyszerűen csak belepuszil a fülem mögé. Az nekem már nagyon jóóóó… A szuper az egészben, hogy a pasim is imádja, ha »rágom« a fülét, így tarthatunk fülfetisiszta szeánszokat.”

Így működik…

Az erogén zónák ingerlése nemcsak érintéssel történhet, szexuális ingert a szem, az orr, de akár a szaglás is kiválthat. Mivel azonban a kaland a fejben játszódik le, nincs kéjérzet, ha ezt az agy nem hagyja jóvá: emelkedő izgalom során az agy szaporábban küldi a jelzéseket a test szexuális központjai és a nemi szervek idegvégződései felé. Ennek következtében az idegpályák az erogén zónák ingereit a gerincvelőn keresztül visszavezetik az agyba. Az agy az ingereket úgy dolgozza fel, mint a kéjérzet emelkedését.

 
Suttogj! Lélegezz!

Sokan alulbecsülik a lélegzés fontosságát, s itt most nem az intenzív, hangos nyögésekről van szó, hanem a finom, alig hallgató, kívánkozó sóhajokra, ami a meleg levegővel párosítva eszeveszett izgalom kiváltására alkalmas. Hasonló hatása lehet a halk, érzéki – szintén meleg levegővel társuló – suttogásnak is. Hogy ez mennyire érzéki, azt Matyi (37) is igazolja: „Nem vagyok nagy füles, mert tinikoromban eléggé elállt, aztán meg közéhízott a fejem. De ha már kérdezed, ha finoman nyalják, az szerintem nagyon erotikus, főképpen akkor, ha a lélegzet hangját is hallom, meg a nyál, a nedvesség is igen izgató.”

S ha már a nyalásnál tartunk, nagyon nem mindegy, hogyan történik az. Például a túl sok nyál határozottan taszító lehet: „Nagyon érzékeny a fülem, ha bárki akár csak úgy kicsit finoman odacsókolna, tuti azonnal magamra rántanám. Azt viszont gyűlölöm, amikor tocsog a nyáltól a fülem, csak az apró csókokat élvezem, amikor érzem a másik forró leheletét, a finom csókját. Fontos, hogy mindez a fülem szélén történjen, semmiképp nem bent a lyukban, mert attól a falnak megyek, nem hallok napokig” – magyarázza Petra (33), aki nincs egyedül a nyál problematikájával, Zsófia (34) sem állhatja: „Nálam a masszírozás jön be és a puszilgatás, a nyelves csók viszont egyáltalán nem, a fülnyalogatástól pedig röhögnöm kell inkább.”

Anna (29) számára nem a nyál, inkább a fülzsír az, ami gondot okoz: „Sokáig szorongtam, ha a fülemet vette célba valaki, a fülzsír miatt. Aztán valamikor elengedtem ezt a parát, és elkezdtem nagyon élvezni. Felhúz, amikor a pasim finoman simogatja a füleim vonalát, amikor meg finoman belenyal, attól egészen begőzölök, de azt hiszem, azt nem szeretném, ha túl sokáig időzne ezen a ponton” – Anna (29). És hogy a fül témakörre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, azt Pál (31) kommentje bizonyítja, ő ugyanis az égadta világon semmit nem érez, ha a fülét veszi célba egy nő: „Számomra a fül nem erogén zóna, de fiatalkoromban az volt. Ebből következően, azt gondolom, ez a korral változhat, és lehet, hogy még visszatér.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top