nlc.hu
Szex

Szex egy robottal?

Egy friss tanulmány szerint elég sok ember szexelne robottal

Meglepő eredmény... de van tovább is.

Szexuális kapcsolatba lépne egy robottal? A kérdést egy több mint 1200 fős csoportnak tették fel, és nagy részük igen nyitottan állt a felvetéshez: 

42 százalékuk mondta azt, hogy igen, szexelne egy robottal.

A kutatásból az is kiderült – amelyet a Tidio nevű, chatbotokkal foglalkozó cég végzett –, hogy a férfiak fogékonyabbak arra az elképzelésre, hogy lefeküdjenek egy robottal (48 százalékuk gondolja így), sőt, a férfi válaszadók 43 százaléka gondolta úgy, hogy beleszerethet egy mesterséges intelligenciába. A számok azt mutatták, hogy a férfiak általában dupla annyira bíznak a mesterséges intelligenciában, mint a nők.

robotok, szex, tanulmány

Fotó: Pexels

A felmérés során más szempontok alapján is kérdezték a résztvevőket, és kiderült, a válaszadók több mint 45 százaléka pozitívan viszonyul ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia egyszer átvegye a gazdaság irányítását, 60 százalékuk pedig hajlandó lenne önvezető taxit használni nagy forgalomban. 78 százaléka mondta azt, hogy nem bánná, ha egy mesterséges intelligenciával rendelkező robot takarítaná a házát. Hasonlóképpen, a válaszadók 70 százalékának nem okozna az sem gondot, ha egy robot készítené el az ételüket, 68 százalék pedig hagyná, hogy a mesterséges intelligencia tervezze meg a költségvetését és intézze az adóbevallását.

A számok alapján azonban a többség továbbra is szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a kiborgok szabadon uralkodhassanak az emberiség felett.

Nem mintha ez a veszély aktuálisan fenyegetne minket, még annak ellenére sem, hogy napjainkban már afféle közhely, hogy a technológia fejlődésével jönnek a robotok és mindenkinek elveszik a munkáját. Bár tény, hogy akadnak területek, ahol a robotizáció mértéke jelentős, várhatóan még sok évnek kell eltelnie, hogy tömegek számára legyen valós veszély a robotok térhódítása.

(LadBible, TechSpot)

Innovációk a világban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top