Szex

Tanulmány bizonyítja, hogy a megtervezett szex jobb

Ha megkívánjuk a másikat, általában nem előre megtervezett menetrend szerint tesszük azt, hanem amikor éppen jön a vágy.

Lehet azonban, hogy mégis jól járhatunk az előre megtervezett szexszel. Egy, a The Journal of Sex Research című folyóiratban publikált német tanulmány szerint azok, akik hajlamosak az előretekintésre, nagyobb élvezetre számíthatnak. Azok az emberek, akik lelkiismeretesek, hatékonyak, eredményorientáltak, fegyelmezettek és megbízhatók, nagyobb valószínűséggel lesznek szexuálisan elégedettek, mint azok, akik a nemtörődöm attitűdöt képviselik.

Pszichológusok egy csapata a Ruhr Egyetemen 966, főleg heteroszexuális párt vizsgált meg. Kérdéseik a párok szexuális életének a minőségéhez, illetve személyiségjegyeikhez kapcsolódott. A kutatók a Big Five személyiségmodellt alkalmazták a kutatás kereteként, mely szerint a személyiségjellemzők öt faktorcsoportba sorolhatók (extrovertáltság, barátságosság, lelkiismeretesség, érzelmi stabilitás, kultúra/intellektus vagy nyitottság). Összességében megállapítást nyert, hogy a lelkiismeretes emberek szexuális teljesítménye magasabb.

Jelenet az Egy nimfomániás naplója című filmből

Jelenet az Egy nimfomániás naplója című filmből

A tanulmány szerzői szerint ez azért lehet, mert a lelkiismeretes emberek, akik alaposak és kötelességtudók, gyakran erősebb kényszert éreznek arra, hogy szexuálisan kielégítsék partnereiket. Emellett az is kiderült, hogy ugyanezek az emberek hosszabb és beteljesültebb kapcsolatokban részesülhetnek, tekintettel a szexuális teljesítményükre.

Az intim részletek megtervezésének valamilyen formája is hozzájárulhat az ítélet nélküli, jobb kommunikációhoz. A magas fokú lelkiismeretesség különösen hasznos lehet, ha erőfeszítéseinket a kielégítő szexuális élet felé irányítjuk, vagy néha lemondunk saját szükségleteinkről és érdekeinkről azért, hogy a szexuális problémákra és azok megoldására összpontosítsunk az elkötelezett, hosszú távú kapcsolat érdekében.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top