nlc.hu
Szex

A karácsonyi parti szezon a félrelépések melegágya

A karácsonyi partiszezon a félrelépések melegágya

A karácsony a szeretet ünnepe, és nagyon úgy tűnik, hogy egyúttal a megcsalás időszaka.

A Sun idéz egy tanulmányt, miszerint a karácsony nincs jó hatással a hűségre. A felmérések eredményei ugyanis azt mutatják, hogy a férfiak elveszítik érdeklődésüket a kapcsolatuk iránt, amikor épp nagyon buliznak, például egy karácsonyi partin. A tanulmány eredményei arra jutottak, hogy a szexuális izgalom az úgynevezett rövid távú párválasztásra irányítja át a figyelmüket – még akkor is, ha házasok.

karácsonyi parti

Fotó: Getty Images

Dr. Arnaud Wisman, a Kenti Egyetem kutatója szerint ez azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel vágynak egy fellángolásra vagy egyéjszakás kalandra, mint egy tartós kapcsolatra.

Hozzátette: „Nem számított, hogy a férfiak hosszú távú kapcsolatban voltak-e vagy sem – a szexuális izgalom még mindig növelte a flört utáni vágyat”.

A 102 hetero férfi bevonásával végzett tanulmánya az Evolutionary Psychological Science című folyóiratban jelent meg. Sajnos nem csak ez az egy felmérés mutatja ezt a jelenséget. Az Illicit Encounters nevű párkapcsolati weboldalnak nyilatkozó 1000 ember szerint minden harmadik ember csalta már meg a partnerét karácsonyi partin. Ezzel ez a megcsalás első számú időszaka, megelőzve a szilvesztert és a nyári szabadságolásokat. Azok kétharmada, akik bevallották, hogy hűtlenek voltak, azt mondták, hogy alkoholt fogyasztottak, mielőtt megcsalták volna a másik felüket.

A munkahelyi karácsonyi parti az első számú helyszín a félrelépésre:

  • az emberek 57 százaléka mondta, hogy már történt valami egy kollégájával.
  • Háromnegyedük azt állítja, hogy a munkahelyükön flörtöltek velük a buli előtt.
  • Érdekes módon a félrelépők mindössze 32 százaléka mondta azt, hogy megbánta.

Talán meglepő, de az adatokból az is kiderül, hogy a nők valamivel nagyobb valószínűséggel lépnek félre, mint a férfiak – 35 százalék a 31 százalékkal szemben. Az ünnepi időszakban a félrelépők közül csak minden tizedik (11 százalék) bukik le végül a szerettei előtt. „Óvakodjunk a karácsonyi partiszezontól, mert ez a félrelépések melegágya” – mondta az IllicitEncounters.com szóvivője, Christian Grant.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top