nlc.hu
Szex

Fiatal férfi nem működő szexuális élete

„Összejöttünk, de nem megy a szex” – Egy fiatal férfi vallomása

Főleg a fiatal felnőtt férfiak körében jellemzőbb az a probléma, hogy partnerrel valamiért nem megy úgy a szex, ahogy kellene. A megoldás az lehet, hogy le kellene szoktatni az agyat és főleg a péniszt a pornóról.

Hosszabb idő után összejöttem valakivel, körülbelül két hónapja. Azonban problémám akadt azzal, hogy nem teljesen állt fel, és orális szex közben sem tudtam elmenni. Azóta nem tudtam vele találkozni, legközelebb egy hónap múlva tudunk. Addigra szeretném, hogy megoldódjon a problémám, mivel úgy gondolom, hogy 23 évesen nem feltétlenül szabadna ilyen problémát megtapasztalnom. Tudna ebben segíteni?

 – az olvasói levelet egy fiatal férfi olvasónk küldte, a problémája az, hogy hogyan tudna nemcsak önmagával, hanem a partnerével is jól működni az ágyban. Bárkivel, bármilyen életkorban előfordulhat, hogy nem úgy megy a szex, ahogy szeretné. Jellemzőbb ez a gond a fiatalabb korosztályra, és ennek sok-sok oka van, de leginkább az önkielégítési szokásokban kell keresni a megoldást. Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó válaszol az újabb olvasói kérdésre.

Ha egyedül megy a dolog, csak a partnerrel nem, akkor ez egy jel a változtatásra

Olvasónk gondja nem egyedi, főleg a fiatal felnőtt férfiak körében jellemzőbb az a probléma, hogy partnerrel valamiért nem megy úgy a szex. Hogy az nem élvezetes, hogy a pénisz nem reagál a női fél érintésére, annak testére. Az élvezés is igen nehezen mehet, főleg ami az orális szexet illeti. A probléma oka általában az önkielégítési szokásokban keresendő: a kamaszkortól egészen a fiatal felnőttkorig tartó napi szintű (vagy akár naponta többször előforduló) maszturbáláshoz köthető.

Mielőtt azonban ezt ki lehetne jelenteni, egy teljes körű urológiai vizsgálatra és vérvételre lenne szükség, hogy minden egyéb lehetséges szervi okot kizárhassunk. Az egyébként igen ritka, hogy szervi, gyulladásos betegségek állnának ilyen probléma hátterében, viszont muszáj az orvosi kivizsgálás. Ha a vizsgálatok semmilyen vírusra, felfázásra, baktériumra nem utalnak, akkor lehet kijelenteni, hogy esetleg más lehet ennek hátterében. Ha pedig olvasónk egyedül, önkielégítés közben jól működik, azaz képes elélvezni, van merevedése, és az önkielégítés pornófilmekre történik, akkor a fő ok sajnos ez a szokás lehet. 

szexuális élet

forrás: getty images

Általánosságban ez a leggyakoribb fiatal felnőttkori szexuális probléma, így ennek megoldásáról fogok beszélni, ami röviden annyi, hogy le kellene szoktatni az agyat és főleg a péniszt a pornóról. Az élvezés, az orgazmus egyfajta reflexszerű folyamat az agyban. Amikor az agy ahhoz van szoktatva évek óta, rendszeresen, akár napi szinten, hogy nem kell a pénisznek magától merevednie, mert az erős képi inger és a kéz szorítása hamarabb megtörténik, akkor ne várjuk el, hogy ez partnerrel majd csoda módjára működhet. 

A megoldás az lenne, hogy fokozatosan át kellene térni más ingerre, nemcsak az agyat ellepő képi ingereket kellene kiiktatni, hanem az önkielégítési szokásokon is jó lenne változtatni. A pornó helyett az állóképek eggyel jobbak, de még jobb, ha hanganyagban audiopornót vagy akár erotikus novellákat fogyasztana olvasónk. A saját fantázia beindítása segíthet a problémán, de ez még csak a munka egyik fele. A másik része az lenne, hogy fontos megérteni, hogyha a péniszt egy bizonyos mozdulatra, egy bizonyos szorításra és ritmusra szoktatta évek óta napi szinten az önkielégítéssel, akkor ezen kívül bárki bárhogy próbálkozik, az nem lesz izgalmas élmény.

Gondoljunk csak abba az egyszerű ténybe bele, hogy olvasónk barátnője például egész más kézszorítással bírhat, ráadásul egészen más szögből nyúl a péniszhez. Ezért a megoldás is hasonló: fontos lenne belátni, hogy a szex addig nem lesz élvezetes, amíg az önkielégítésből van sokkal több, ráadásul azzal a módszerrel, ahogy zajlik. Más-más mozdulatokkal lassabb, finomabb mozdulatokkal, másik kézzel kellene próbálkozni. Segíthet még a tantrikus szexuális masszázsok eltanulása is. Amennyiben a probléma fél év múlva is ugyanez lesz, ami most, akkor érdemes megkeresni egy szexuális problémákkal foglalkozó szakembert, aki hamar segíthet a megoldás megtalálásában.

Kérdezz, írj nekünk!

Ha szeretnél szexológustól, pártanácsadótól választ kapni a téged érintő problémákról, ha elakadtál a magánéletedben, ha a társkereséssel vannak gondjaid, esetleg még szűz vagy, várjuk a kérdésed! Aggódnod nem kell, minden esetben névtelenül jelenítjük meg a kérdésed, az évszámokat, éveket is átírjuk, hogy senki ne ismerjen rád. A leveled várjuk a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top