nlc.hu
Szex
18+: “Nekem nem fütyikém van, hanem egy anakondám!”

18+: “Nekem nem fütyikém van, hanem egy anakondám!”

"Nagyon szeretek nőkkel beszélgetni, társalogni, de a péniszem mérete okán nem merek komolyabb vizekre evezni a barátságnál. Félek, hogy kinevetnek, és fájdalmat okoznak, elhíresztelik, hogy mekkora selejt vagyok, és nem lehet soha feleségem, vagy ha mégis, nem leszek képes kielégíteni. Pedig minden vágyam az, hogy életem párját szexuálisan is boldognak láthassam!" Beszéljünk az egyik leggyakoribb férfiparáról, a méretről!

Az e-mail fiókomat nézegetvén eljutottam egy – a tárgya szerint – segítségkérő levélhez. Gyanútlanul nyitottam meg az e-mailt a vasárnap reggeli békés hangulatban. A semmiből előtörve három péniszt ábrázoló fotót láttam. Illetve egy hímvessző három – ernyedt, félkemény és merev – állapotáról készült képet. Elgondolkoztam azon, hogy milyen bizonytalanságban élhet az a férfi, aki csak úgy az ismeretlenből – segítségkérés címén – elküldi a legintimebb testrészének képeit azért, hogy megerősítést kapjon.

A férfiaknak a hímvessző nemcsak a nemi szervüket jelenti, hanem a férfiasságuk, férfierejük szimbóluma is. Ebből kifolyólag bármekkora is a mérete, a kételkedés mindig ott van bennük: “Vajon ez a méret elég-e arra, hogy örömet szerezzek vele?”

A férfiúi önértékelés

18+: “Mit tegyek, ha nem vagyok megelégedve a méretemmel? 16 éves leszek és 16 cm a péniszem! Ez ciki ennyi idősen?” – írja egy fiú a Válaszkeresőn, akinek kora is mutatja, a probléma meglehetősen korán megtalálja őket – nem véletlenül: a férfiaknak a péniszükhöz már gyermekkorban is sok közük van, hiszen minden pisiléskor kézzel megfogják annak érdekében, hogy ne pisiljék körbe a vécét. Ráadásul ők abban a szerencsés helyzetben vannak – nem úgy, mint a nők –, hogy látják is a fütyijüket, amikor csak akarják. Tehát már születéstől kezdve egészen más a viszonyuk nemi szervükhöz, ha pedig a szülők is tudatosan arra nevelik a kicsi fiúcskát, hogy legyen büszke arra, amit a nadrágjában hordoz, akkor ezzel várhatóan a későbbiekben sem lesz gond!

Egy óvónő mesélte, hogy Misike sokat játszott az oviban a fütyijével, és kénytelen volt rászólni a délutáni pihenő után. “Misike, ne játssz többet a fütyikéddel alvásidő alatt, mert szólok anyukádnak!” Misike felháborodottan ránézett az óvónőre, és azt válaszolta: “Marika néni, én kikérem magamnak! Nekem nem fütyikém van, hanem egy nagy anakondám!”

Valahogy így kellene. Egy egészséges öntudattal felnövekvő fiúnak később sem lesz gondja azzal, hogy elfogadja a természet adta adottságait, sőt büszke lesz a férfiszervére, akármekkora is. Ez meghatározza a férfiúi magabiztosságát, szabadságot ad ahhoz, hogy kétségek nélkül vegye “használatba”, gátlások nélkül váljon egy egészségesen működő, megfelelési kényszer nélkül élő, a szexualitásban is kreatív férfivé.

“Nem merek kezdeményezni a nőknél, mert kicsinek találom a hímvesszőm!”

“Már évek óta kisebbségi komplexusban szenvedek a péniszem miatt. Lankadtan kb. 9/3-3,5 cm, merev állapotban 16/4-4,5 cm. Nekem nem a hosszúsággal van a bajom, hanem a vastagsággal. Azt gondolom, ez túl vékony, és lankadt állapotban is elég kicsinek találom a péniszem” – írja egy 26 éves fiú a Válaszkeresőn.

A hímvessző méretét nyugalmi állapotból nem lehet megítélni, mert óriási méretváltozásra képes merevedés alkalmával. Általánosságban azonban elmondható, hogy a péniszek 10–23 cm hosszúak merev állapotban, de  a többségük 12–17 cm közötti méretű, és átlagosan 3-4,5 cm vastag. A hímvessző méretét nem lehet megállapítani a férfi testalkatából, izomzatából. Van alacsony férfi nagyobb hímvesszővel, és létezik magas férfi meglehetősen aránytalanul kis hímvesszővel is. A hímvessző mérését a fiúk már kamaszkorban megtanulják. Sok esetben a fiúöltözőben centivel méricskélik vagy egymáshoz hasonlítják péniszüket.

De hogyan is kell jól mérni ezt a nemes szerszámot?

“22 éves vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy ernyedt állapotban a péniszem 10 cm. Az jó, vagy szégyellnem kell?” – írja egy 22 éves fiú a Válaszkeresőn. Leginkább a legmerevebb állapotában érdemes mérni. Mégpedig úgy, hogy a hasfalhoz képest 90 fokban le kell feszíteni és akkor jöhet a centizés! A mérés alkalmával úgyis fog veszíteni a méretéből, de ez senkit se keserítsen el! A hímvessző tövétől a makk csúcspontjáig terjedő távolság a hímvessző hossza. A vastagságát az átmérő nagysága jelenti.

Húspénisz és vérpénisz

18+: “Tudom magamról, hogy vérpéniszem van, mégis szégyenkezem emiatt. Azt szeretném megtudni, hogy ha egy lány általában elsőre lát, az a nyugalmi állapot. Ez nálam 6 cm, erektálva 16 cm. Milyen következtetést vonhat le ránézésre? Azt, hogy ez egy kicsi szerszám, vagy pontosan tudja, hogy ez vérpénisz? Szégyellnem kell a nyugalmi helyzetemet egy lánnyal való közös fürdésnél?”

A férfipénisz méretkülönbségeit ernyedt állapotban lehet leginkább látni. Vannak hímvesszők, amik egészen picire képesek összehúzódni, ám szexuális inger hatására hatalmasra növekszenek. Ennek az az oka, hogy ennek a péniszfajtának az érhálózata sűrű, és szexuális inger hatására az odaáramló vérmennyiség hatására megmerevedik és megnő. A vérpénisz kifejezés arra utal, hogy az ilyen típusú hímvesszők óriási méretnövekedésre képesek, hiszen a sűrű érhálózatnak köszönhetően nagy vérmennyiség képes a péniszbe áramlani.

A húspénisz nyugalmi állapotban irigylésre méltó méreteket mutat, ahogy hosszan himbálózik büszke tulajdonosának lábai között. Azonban az ilyen típusú pénisz nem változik sokat a merevedéskor. A pénisz súlya eredendően már nyugalmi állapotban is sokkal nagyobb, mint a jóval kisebb vérpéniszé, éppen ezért kényelmetlenebb a viselőjének. Ezenkívül a súly miatt a merevedés sem olyan délceg, így tehát a merev húspénisz sok esetben nem képes a hasfalközeli merev állapot elérésére. Sokszor lehet látni a pornófilmekben is, hogy a hatalmas fallosszal rendelkező fekete pornószínészek majdhogynem félkemény állapotban csempészik be a nő hüvelyébe szerszámukat.

“Próbáltam már nagyot is, de azok között is volt olyan, ami bármit csinálhatott, nem működött” – nők vallanak élményeikről

“Én rögtön az első szexhez kifogtam egy fiút hatalmas eszközzel. A baráti társasága általában elismerően viccelődött a méretein, nálam viszont emiatt egy hetekig tartó rémálommá vált a szüzesség elvesztése. Annyit küszködtünk, hogy a végén már csak fújtunk egyet. Arra, hogy végre benn van – hogy végül is melyik szerencsétlenkedés alatt veszítettem el a szüzességemet, nem is emlékszem igazán” – írja a 33 éves Timi.

“Az előző pasim 140 kg volt, XXL férfitestéhez méltóan a farka is nagy volt. Soha nem felejtem el, amikor először szexeltünk és megpillantottam férfiasságát, rettenetesen megijedtem. Én ekkora méretet korábban állatos dokumentumfilmekben láttam – és örökre megdőlt bennem a mítosz, miszerint minél nagyobb, annál jobb. Frászt. Hosszú hónapokba telt, mire összehoztuk kettőnk anatómiáját” – írja a 32 éves Panni.

“Szerintem egy bizonyos méret felett nem számítanak a különbségek. Viszont volt olyan srác, aki nem ütötte meg az alsó határt sem. Az olyan volt, mintha az ujjával turkált volna bennem. Egy együttlét után fel is adtam. Emlékeim szerint ezen kívül az összes pasim a megfelelő intervallumon belül mozgott, és ott tényleg nem az számított, hogy kinek mekkora, de azért hazugság lenne kijelenteni, hogy egyáltalán nem számít a méret. Például inkább legyen rövidebb, de vaskosabb. A hosszúság az valóban nem mérvadó szerintem” – mondja Bogi (31).

A méretek harmóniája

“Nekem is volt szörnyű élményem óriási farokkal, az tényleg legenda, hogy minél hosszabb, annál jobb, bizonyos pozíciók – a hozzám túl méretes farok esetében – baromira tudnak fájni!” – vallja Fanni (34).

Háromféle méretet különböztetünk meg mind a férfi, mind a női nemi szerveket illetően. Ha a két egyforma méret találkozik, akkor nagyon jól tud működni a szexuális élet, a párnak csupán – egymás megismerése után – a közös szexuális szokásrendszert kell kialakítania, és a szexuális étvágyuknak kell hasonlónak lennie. Ha egy méret különbség van a pár két tagja között – tehát ha a férfi egy mérettel nagyobb, mint a nő, vagy a női nemi szerv nagyobb egy mérettel a férfiénél –, akkor ebben az esetben a két szerv találkozásakor ügyeskedni kell, és megfelelő pózokat kell találni annak érdekében, hogy a különbségek eltűnjenek. A teljesség igénye nélkül: például nagy pénisz és kisebb vagina esetén érdemes az oldalt fekvést kipróbálni, mert ez kíméletesebb pozíció. Vagy ha a nő felülről beleül a hímvesszőbe, akkor ő tudja a behatolás mélységét irányítani. Ha a nő rendelkezik nagyobb vaginával, akkor mindenképpen olyan testhelyzet tud nagyobb örömet szerezni, ahol a nő lábai zártak, akár szemből szeretkeznek, akár oldalt fekvésben. A hüvely rugalmas szövetrendszere, megfelelő szexuális izgalom esetén, képes a méretkülönbségekhez alkalmazkodni.

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top