Sztárok

A sztárok körében örök divat az aranybarna bőr

Coco Chanel óta vonzóbb a napbarnított bőrszín, hiszen ő volt az, aki először propagálni kezdte egy napfényes hajóút során szerzett barnaságát. Azelőtt még egy kis bőrpír is kerülendő volt a hölgyek orcáján, de a divatdiktátor hatására minden megváltozott.

A sztárok nagy része azóta is előnyben részesíti a barnaságot, és legtöbbször szexi, ragyogóan barna színben mosolyognak ránk az újságok címlapjáról.

És ugyan ki ne szeretne olyan vonzó lenni, mint Jessica Alba, vagy Megan Fox?

Felgyorsult világunkban a barnaság is egy a gyorsan elérni kívánt célok között, így legtöbben, főként a téli napfényhiányos időszakban, olyan „instant” megoldáshoz folyamodnak, mint a szolárium. A hazai, sajátos szoláriumozási kultúrának köszönhetően, a „túlszolizás” jelensége általános, ami sem esztétikusnak, sem egészségesnek nem mondható. Ám egy új, 2010-től érvénybe lépő EU-s szabályozás időszerűvé tette, hogy megreformáljuk a szoláriumozással kapcsolatos előítéleteinket.

A sztárok körében örök divat az aranybarna bőr

A korábban 1-2 W/m2 UV sugárzási értékkel bíró berendezések helyét az új Superbronz EU 0,3-as, úgynevezett „intelligens” csövekkel felszerelt gépek veszik át, melyekben 0,3 W/m2-ben maximalizálták a teljesítményt. Mindez lehetővé teszi, hogy a szoláriumozás visszakanyarodjon eredeti értékeihez, és az erőltetetten gyors barnulás helyett ismét egy kellemes wellness-szolgáltatás legyen. Az új csövek előnye, hogy használatukkal nem jár bőrpír, leégés okozta bőrkárosodás, és radikálisan csökken az egyéb problémák kockázata.

E modern technológia bevezetésével ténylegesen csak előnyünk származhat a mesterséges napfürdőből, nem indokolt továbbra is tartani tőle. Ha a tényeket vesszük alapul, elmondhatjuk, hogy a túl nagy dózisú UV sugárzás ugyan kárt tesz a bőrben, szélsőségesen magas érték esetén pedig melanómát eredményezhet. Mértékkel alkalmazva azonban a mesterséges napfény jótékony hatással van a szervezetünk D vitamin termelésére, bizonyítottan segíti a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a csontritkulás megelőzését.

E modern technika bevezetése várhatóan igen nagy változásokat indukál majd a szoláriumozási szokások tekintetében, hiszen az időtartamra vagy intenzitásra is kihat az új intelligens Superbronz EU 0,3-as csövek megjelenése, és ezzel párhuzamosan rengeteg kérdés is felmerül.

A sztárok körében örök divat az aranybarna bőr

Ahhoz, hogy kiigazodjunk az újdonságok között, és váltani tudjunk, vagy ha netán most kaptunk kedvet, hogy kipróbáljuk ezt az új, egészséges és kockázatmentes barnulást, böngésszünk kicsit a www.szoliakademia.hu oldalon, melyet éppen a felmerülő kérdések megválaszolására hoztak létre. A rengeteg hasznos tudnivalót tartalmazó oldal egyik legnagyobb előnye, hogy kikalkulálhatjuk az új csövekhez beállított, teljesen egyénre szabott „szolirendünket”. Szintén előrelépésnek számít, az oldal egy másik fontos funkciója, hogy a szoláriumozásról szakavatott bőrgyógyász szakértőt kérdezhetünk, aki objektív módon lát el bennünket információval.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top