Sztárok

Jason Segel: “Sok komédia mások rovására humorizál”

Jason Segelt itthon az Így jártam anyátokkal sorozatból ismeri a nagyközönség. Viszont most énekel és táncol a Muppet moziban, melynek nemcsak a főszereplője, hanem a forgatókönyvírója is.
Jason Segel:


Névjegy: Jason Segel

Jason Segel: Harminckét éves amerikai színész, forgatókönyvíró és zenész. Los Angelesben született, és mivel főiskoláskorára már 193 centiméter magas volt, szinte biztosra vette, hogy profi kosaras lesz. Ám a sport helyett a színjátszás lett a szenvedélye. A kasszasikert hozó Felkoppintva című mozifilmben vált igazán híressé. Ezt követően írta meg a forgatókönyvet és szerepelt a Lepattintva című filmben. További filmsikerei a Rossz tanár, Gulliver utazásai és a Spancserek. A tévében Marshallként találkozhatunk vele Alyson Hannigan, Josh Radnor és Neil Patrick Harris oldalán az Így jártam anyátokkal című komédia-sikersorozatban.

Nem csak színészként, de forgatókönyvíróként is részt vettél a mozi elkészítésében. Miért tartottad fontosnak, hogy a Muppets visszatérjen a szélesvászonra?
A szerelem gyerekkoromra vezethető vissza, mert a Muppets volt az első vígjátékélményem, már akkor rabul ejtett a bábok világa. Azt gondoltam, ez egy csodás művészeti kifejezési forma. Néhány hónapja leforgattunk egy pazar bábmusicalt. Aztán Nickkel (Nicholas Stoller) nem hagyott nyugodni minket egy érzés, és megkerestük az ötlettel a Disney-t, akik szerencsére örültek nekünk, így elkezdtük írni a Muppets forgatókönyvét. A célunk az egésszel az volt, hogy csinálunk egy Muppet mozit, amely megfelel a Muppets irányába táplált minden elvárásnak. Akárhányszor említettem valakinek, hogy mi készül, a válasz mindig kétféle: „Ó, istenem, hát ez fantasztikus!”, vagy „Jobban teszitek, ha nem fuseráljátok el!”.

Mesélj a karakteredről, Garyről!
Gary az amerikai Smalltownból jött. Nagyon naiv, kedves és ártatlan. Elszakadt a bátyjától, és úgymond egy új érési fázisba került, amikor már ideje, hogy barátnője legyen. Nagy küzdelem ez neki, mivel ez ideig a bátyjával élt.

Miről szól a Disney Muppets?
A történet velem és a tesómmal, Walterrel kezdődik, akinek az egyik legvadabb álma, hogy találkozhasson a Muppetekkel. A terv, hogy vakációzni megyünk vele és Maryvel, a barátnőmmel, Los Angelesbe. Szóval mindannyian megérkezünk LA-be, és mialatt látogatást teszünk a Muppet Stúdióban, ami mára elég rozoga lett, kiderítjük, hogy olajat találtak a stúdió alatt, és ezért teljesen le akarják rombolni azt. Meg kell találnunk Brekit, hogy egyesítsük a Muppeteket – akik mára sajnos szakmai rivalizálás miatt feloszlottak –, és hogy összehozzunk egy show-t, ami megmenti a színházat.

Jason Segel: Mesélj a többi figuráról is!
Mary, ő egy kicsit fiús karakter, arra tanít például, hogyan vásároljunk és javítsunk autókat. De a nagy álma, hogy feleségül menjen Garyhez, vagyis hozzám, ami hát… kinek ne lennének ilyen álmai? Maryt Amy Adams alakítja, aki szuper kedves és tökéletesen ártatlan, olyan mozisikerrel, mint a Bűbáj, egyszerűen hibátlan volt a szerepre. Jó humorú lány és céltudatos színésznő. Szerencsénk van vele.

Breki a férfiak férfija. Olyan, mint Atticus Finch. Ő csak egy becsületes és kedves állampolgár szeretne lenni. Minden a nevetésről és a szeretetről szól, és mindig azt teszi, ami helyes.

Topi Maci egy kicsit olyan, mint én. Soha nem mondana senkiről semmi rosszat, és bár a viccei nem túl jók, ő mindvégig próbálkozik.

Gonzónak jutott a vad szerep. Ő a közveszélyes tagja a csapatnak, de ettől még olyan, mint a többi Muppet, iszonyatosan aranyos.

Miss Röfi az egyetlen és örök díva.

Animal mindannyiunk őrült énje. Olyan, mint Kalibán, Shakespeare Viharából.

Hogy érezted magad, miközben énekeltél és táncoltál velük?
A mozi fináléjában 200 statiszta, 100 táncos és 50 báb szerepel. Annyira szürreális volt, és mindezt a születésnapomon forgattuk! Kiléptem a lakókocsimból, és mindenki azt énekelte, Boldog szülinapot!, még a bábok is. Még mindig azt gondoltam, átvertem mindenkit, hiszen valahogy valóra vált a gyerekkori álmom, a legőrültebb dolog volt, ami valaha történt velem.

Mi teszi a Muppeteket különlegessé számodra?
A modern komédia manapság azt jelenti, hogy mások rovására humorizálnak. A Muppets viszont soha nem gúnyolódik senkivel. Mindegyikük jóságos és kedves figura, és csupán csak próbálják jobbá tenni a világot. Persze mindig könnyű a másikat kinevetni, de a Muppets soha nem erre alapozta a vicceit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top