Sztárok

Tévésorozat készül Ferenc pápáról

Televíziós filmsorozatot tervez az egyházfő életéről Liliana Cavani olasz filmrendező.

A film alapjául Nello Scavo újságíró La lista di Bergoglio (A Bergoglio-lista) című könyve szolgál. A kötet a mai pápának – akit az amerikai Time magazin, a francia Le Monde, valamint a brit The Times is az év emberének választott – az argentin katonai diktatúra ideje alatt betöltött szerepét dolgozza fel. Jorge Mario Bergoglio akkoriban számos kormányellenes ember életét mentette meg a jezsuiták argentínai provinciálisaként. A sorozatot Claudia Mori produkciós cége, a Ciao Ragazzi készíti. Mori a RAI televízióval már tárgyal a filmsorozatról.

Scavo könyve szerint Bergogliónak köszönhetően több mint száz ember életét sikerült megmenteni. A könyv húsz szemtanú beszámolóját is alapul veszi. Scavo kutatásai szerint Bergoglio az üldözöttek védelmére szabályos hálózatot hozott létre, amelynek központja a San Miguelben lévő Colegio Maximo San Jose volt: a jezsuita intézményben bújtatták az embereket, akik papnövendékeknek adták ki magukat.

A nyolcvanéves Cavani emellett harmadik filmjét tervezi Assisi Szent Ferenc életéről, a tervek szerint televíziós sorozatként vetítik majd.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top