Sztárok

Fontos információ Schumacher síbalesetéről

Kedden a pilóta neje arra kérte a sajtó munkatársait, hogy hagyják el a kórházat.

Működött a fejkamera Michael Schumacher síbalesetekor, és a felvételek használhatóak. „Ez fontos dokumentum” – írta a francia hírügynökség egy, a vizsgálat részleteit jól ismerő forrásra hivatkozva. Arról ugyanakkor nem beszélt a meg nem nevezett forrás, hogy a felvételek alapján megállapíthatóak-e a bukás körülményei, vagy hogy milyen sebességgel haladt Schumacher, amikor sziklának ütközött két kijelölt pálya közötti szakaszon Méribelnél.

A baleset pontos körülményeiről szerda délelőtt 11 órakor várható további információ. Az eredményekről a vizsgálatot vezető ügyészség sajtótájékoztatón számol be Albertville-ben. 

Kedden a versenyző felesége, Corinna Schumacher arra kérte a sajtó munkatársait, hogy hagyják el a kórházat. „Kérem, támogassanak minket Michaellel közös harcunkban” – áll a közleményben, amelyben Schumacher neje hangsúlyozza: nagyon fontos, hogy az újságírók hagyják az orvosokat nyugodtan dolgozni.    

A pilóta állapotáról egyelőre nem közöltek új hivatalos információt, így továbbra is a „kritikus, de stabil” minősítés van érvényben. Menedzsere, Sabine Kehm hétfő késő esti közleményében újra ezt emelte ki, egyben cáfolta azt az információt, amely szerint Schumacher túl van az életveszélyen.

A Forma–1 hétszeres világbajnoka december 29-én  szenvedett súlyos fejsérülést síbalesetben a Francia-Alpokban. Az expilótát, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, több mint egy hete mesterséges kómában tartják, amióta életveszélyes állapotban a kórházba szállították. Már kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből. Pénteken derült ki, hogy Schumacher a bukósisakján fejkamerát viselt, és azt a család átadta a hatóság embereinek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top