Sztárok

Miért lobogtak magyar zászlók a királyi esküvőn?

Tizenöt évvel ezelőtt e napon vette feleségül II. Erzsébet legkisebb fia, Edward herceg Sophie Rhys-Jonest Windsorban, ahol ezen a napon a brit mellett százával lengtek a magyar zászlók is.

A királynő egyik fia sem ünnepelt még 15. házassági évfordulót, mind Károly és Diana, mind András és Sarah már korábban elváltak. De nem csak emiatt tűnik erősnek és boldognak Edward és Sophie házassága: jó csapatot alkotnak, szeretik egymást, hasonló a humoruk, mindketten szeretik a vidéki életet, és sokat dolgoznak a királyi család képviseletében Nagy-Britanniában és külföldön egyaránt.

Sophie és Edward egy jótékonysági teniszmérkőzésen találkoztak 1993-ban, melyet az akkor még egy PR-cégnél dolgozó Sophie szervezett. Szépen lassan alakult át a kapcsolatuk szerelemmé, ők voltak az elsők a királyi családban, akik már a házasságkötés előtt együtt éltek. Sophie tehát tudta, hova házasodik be, mi vár rá az esküvő után.

Miért lobogtak magyar zászlók a királyi esküvőn?

Edward 1999 januárjában kérte meg Sophie kezét, és az év június 19-én házasodtak össze a windsori kastély Szent György-kápolnájában, ott, ahol később Károly is elvette Kamillát. A szertartást 200 millióan nézték végig a tévék előtt, és majd félmillióan ünnepelték a Windsorban körbekocsizó párt. Aznap a szélben nemcsak brit, hanem magyar zászlók is százszámra lobogtak. S hogy miért? Mert az akkori köztársasági elnök, Göncz Árpád másnap kezdődő hivatalos állami látogatásának tiszteletére előre fellobogózták a várost.

A párnak két gyermeke született: Lady Louise Windsor és Lord James Windsor. Edward és Sophie jelenleg a wessexi grófi cím birtokosai, de Edward apja, Fülöp herceg elhunyta után megkapja annak titulusát, az edinburgh-i hercegi rangot.

Miért lobogtak magyar zászlók a királyi esküvőn?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top