Sztárok

Hitelkártyával spórolni? Elmondjuk hogyan!

Nem boszorkányság, csak okos hitelkártya-használat kell hozzá
Hitelkártyával spórolni? Elmondjuk hogyan!

Nem kell átlag feletti jövedelem a hitelkártya-igényléshez, sem különleges képességek ahhoz, hogy díjmentesen használd a bank pénzét, sőt még meg is takaríts. Elég egy kis odafigyelés.

Vásárolj és spórolj!

Évente akár 30 ezer forintot is megtakaríthatsz az American Express Blue és 50 ezer forintot American Express Gold hitelkártyádhoz kapcsolódó, vásárlásaid után járó visszatérítéssel. Az OTP Bank 1 százalékot minden kártyás költésed után jóváír neked – sőt ha a közüzemi számláidat is innen fizeted díjmentes csoportos beszedési megbízással, akkor az után is jár a visszatérítés. De az általános 1 százalékon felül rendszeresen megújuló partneri akciók is vannak. Most extra +2%-os év végi vásárlási visszatérítést kapsz, ha a C&A-ban vagy a Lidl üzletekben, vagy a MOL-töltőállomásokon vásárolsz, valamint ha júniusban vagy júliusban az Extreme Digital kijelölt üzleteiben vagy a webshopjában használod a kártyát, év végén +3%-os extra visszatérítéshez juthatsz az erre az időszakra eső vásárlásaid után.

Használd okosan!

A hitelkeret visszafizetése se túl bonyolult, mivel a minimum fizetendő összegről és a fizetési határidőről is kérhetsz sms-t. Sőt, azt is eldöntheted, hogy a megadott határidőre a teljes felhasznált összeget, vagy annak csak egy részét fizeted vissza. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy a törlesztésed rendezésére adatsz megbízást, így garantáltan nem csúszol ki a határidőből. Ha a türelmi időszak végéig mindent visszafizetsz, akkor a vásárlások után nem kell kamatot fizetned. Azonban fontos tudnod, hogy ha készpénzt veszel fel a kártyáddal, akkor minden esetben kamatot kell fizetned.

Keresd az akciókat!

Nemcsak a kereskedők akcióznak, hanem a bankok is. Érdemes figyelni az akciós ajánlatokat, hiszen egy megfelelő időpontban igényelt hitelkártyával egész csinos összeg megspórolható. Az OTP Banknál például megéri május 5. és július 13. között igényelni American Express® Blue, vagy American Express® Gold hitelkártyát. Ugyanis ha év végéig vásárlásaid összege eléri előbbi esetében a 70 000 forintot, utóbbinál a 140 000 forintot, akkor jelentős díjkedvezményt kaphatsz, például nem kell megfizetned az első éves kártyadíjat, sőt az általános vásárlási visszatérítésen felül a bank Blue kártya esetében további extra 5000 forint, Gold esetében pedig 10 000 forintot is jóváír neked.

Az American Express Blue kártya igényléséhez már elegendő 80 ezer, míg a magasabb presztízsű American Express Gold igényéléséhez 170 ezer forintos fix havi nettó jövedelem szükséges.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top