Sztárok

Johnny Cash szerelmi vallomása mindenkit letarolt

Egy Valentin-napi szavazáson Johnny Cash húsz évvel ezelőtti, feleségének írt szerelmes levelét választották minden idők legmeghatóbb vallomásának. Az énekes ezzel olyan neveket előzött meg, mint Jimi Hendrix, Churchill vagy épp Hollywood legendás szerelmespárja, Liz Taylor és Richard Burton.

“De néhanapján, mint például ma is, elmélázok, és rájövök, mennyire szerencsés is vagyok, hogy az életemet a világ legnagyszerűbb nőjével oszthatom meg. Mindmáig elbűvölsz és inspirálsz. Te sarkallsz arra, hogy jobb és jobb legyek. Te vagy vágyaim tárgya, az első számú ok ezen a Földön, aki miatt van értelme a létezésemnek” – ez egy rövidke részlet abból a szerelmes levélből, amelyet 1994. június 23-án írt felesége, June hatvanötödik születésnapjára Johnny Cash.

Johnny Cash szerelmi vallomása mindenkit letarolt

A Valentin-nap alkalmából rendezett szavazáson a zenész levele mellett közzétették VIII. Henrik második feleségéhez, Boleyn Annához írt levelét 1527-ből, de Ludwig van Beethoven szerelmes levele is előkerült, ám hogy a nagy zeneszerző vallomása vajon kinek szólhatott, az mindmáig rejtély. Johnny Cash mögött meglepő módon a keménykezű, egykori brit miniszterelnök, Winston Churchill feleségéhez, Clementine-hez írt vallomása végzett, de John Keatsre, Ernest Hemingway-re, Bonaparte Napóleonra is szép számmal érkeztek szavazatok a Valentin-napi szavazáson.

Johnny Cash szerelmi vallomása mindenkit letarolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top