Sztárok

“Szívvel-lélekkel színházi ember volt” – Bicskey Lukácsra emlékeznek kollégái

Bicskey Lukács hirtelen halála egykori színésztársait és kollégáit is nagyon megrázta. Árpa Attila és Jáksó László megható történetekkel emlékeztek a színészre.

Bicskey Lukács halála előtti utolsó filmszerepe az Argo 2.-ben volt, amiben a hallgatag gyilkost, Psychót alakította. “Nagyon sajnálom, hogy nem láthatja élete egyik legnagyobb szerepét a filmvásznon. Monitoron ugyan megnézte, hiszen megmutattam neki, de az nem ugyanolyan, mint egy díszbemutató” – mondta szomorúan Árpa Attila, a film rendezője. “Szívvel-lélekkel színházi ember volt, aki számára nagyon fontos volt, hogy a közönséggel is ápolja a kapcsolatot. Ráadásul az argós szerepe nem is állhatott volna távolabb tőle. Bár a filmben egy félelmetes, csendes gyilkost alakít, a való életben az egyik legközvetlenebb és legkedvesebb ember, akit valaha ismertem, mindig lehetett rá számítani és szívesen segített másoknak” – emlékezett vissza volt kollégájára Árpa Attila, aki Facebook-oldalán is megemlékezett barátjáról.

Ég Veled, drága barátom. Hiányozni fogsz.

Posted by Árpa Attila szakmai oldala on Wednesday, April 8, 2015

Jáksó László egy vidám történetet idézett fel Bicskey Lukácsról. Az Argo első részében ő volt az, aki engem megölt, de el kell mondanom, olyan jókat, mint akkor, gyilkosommal még nem nevettünk. A későbbiekben is amikor találkoztunk, azt játszottuk, hogy én futok előle, hiszen ő a gyilkos” – kezdte Jáksó László, aki azt is hozzátette, nagyon jó humorú, melegszívű embernek ismerte meg az 53 éves korában elhunyt színészt. Ebben Bicskey Lukács egykori kollégája, Tóth Roland is egyetért, akivel Jóban Rosszban sorozatban játszott együtt. “Nagyon jó kapcsolatban álltunk Lukáccsal. Egy igazán jó ember volt, akivel mindig vidám hangulatban telt az idő és hihetetlen nyugalmat árasztott.”

A sorozat- és filmszerepek ellenére Bicskey Lukácsot elsősorban színházi színésznek tartották, haláláig az Újszínház tagja volt. Jánosi Dáviddal a TV2 sorozatában és a színpadon is játszott együtt. “Tudtuk, hogy beteg, de október óta semmi hírt nem kaptunk róla. Teljesen felfoghatatlan, hogy meghalt. Bár nem játszottunk sokat együtt, egy nagyon lelkiismeretes embernek ismertem meg, aki imádta a munkáját. Borzasztóan sajnálom, hogy elment” – nyilatkozta a Nők Lapja Cafénak Jánosi Dávid.

Galériánkra kattintva megnézheted, milyen volt az Argo 2. forgatása:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top