Sztárok

Eurovízió 2015: így szerepelt Csemer Boggie a döntőben

Május 23-án este lezajlott az Eurovíziós Dalfesztivál döntője, ahol a Magyarországot képviselő Boggie a 20. lett, míg a győztes Svédország.

A döntőben 27 ország képviseltette magát, és először hallhattuk a versenyben automatikusan bekerülő országok dalát. Csemer Boggie szombat esti produkciója meghatóra sikerült, meghitt csönd állt be az egyébként hangos nézőtéren a dala alatt, majd óriási tapssal jutalmazta a közönség. Boggie ezzel az Eurovíziós Dalfesztivál idei 20. helyezettje lett. Csemer Boggie nevét jól ismerték Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Izraelben, ezekben az országokban jelentős rajongótábora van a magyar eurovíziós versenyzőnek. A döntő során Boggie végül Észtországtól 8 pontot kapott, 4-4 pontot kapott Romániától és San Marinótól, 1-1 pontot Franciaországtól, Németországtól, Csehországtól.

Boggie dala mindössze 3 perces lehetett, de a mondandója mély volt és német oldalakon megjelent kommentek szerint nagyon aktuális, az eurovíziós riporterekben fel is merült az előadás után: vajon elég-e erre a dalra összesen 3 perc?

“A színpadon csak egyetlen dolog számít, hogy koncentráljak a közönségre, és átadjam a dalom üzenetét. Ha ezt jól csinálom, akkor a három perc biztosan elég” – állította Boggie magabiztosan az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjekor, hiába kritizálta az angol sajtó. Boggie inkább azokra koncentrált végig, akik pozitív energiát adtak neki.

Köszönjük szépen nektek! Thank you very much! Vielen Dank! Merci beaucoup! Dank jullie wel! Grazie mille! Muchas…

Posted by BOGGIE on 2015. május 20.

Pedig nem volt könnyű dolga az Eurovízió 2015-ben, ellentétben a verseny nélkül döntőbe kerültekkel: Németország, Egyesült Királyság, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, a vendég Ausztrália és a tavalyi győztes Ausztriának ugyanis automatikusan jutott hely a fináléban, nem kellett megharcolniuk a bejutásért. Nekik nem kellett megküzdeniük a kritikákkal sem a fellépés előtt, nem úgy, mint Boggie-nak

A magyar eurovíziós versenyzőt ízekre szedte az angol sajtó, de Csemer Boggie nagyszerű kritikákat kapott a németektől, a hollandoknak pedig egyenesen az egyik kedvence volt. Mondjuk, ez utóbbi azzal is indokolható, hogy a holland–magyar származású Bori Sára Heléne írta Boggie eurovíziós dalának szövegét. Az első bécsi fellépésén remekelt a zsűri előtt, és a galériára kattintva megnézheted, hogyan szerepelt Boggie: 

Megnézem
Összes kép (1)

Csoda, hogy Boggie a kritikák után nyugodtan tudott állni az Eurovízió 2015 színpadán. “Hétfőn volt bennünk egy egészséges izgulás, ma nyugodtabbak vagyunk” – mesélte Boggie, amikor felhívtuk a keddi megmérettetés előtt. “Kicsit olyan érzés, mintha az Idétlen időkig című filmben lennék. Ma pont ugyanazt csinálom, mint tegnap. Csak annyi a különbség, hogy tegnap a zsűrinek énekeltem, ma pedig a közönségnek fogok” – mondta az Eurovízió 2015 magyar indulója akkor, és valószínűleg szombaton este sem érezte magát másképpen, amikor egy héten belül harmadszorra is ugyanazon a bécsi színpadon állt a dalverseny döntőjében.

Boggie középdöntős videójára kattintva össze lehet hasonlítani a szombati döntős teljesítményével:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top