Sztárok

Hungary’s Got Talent: Horgas Eszternél nem fér bele a kamuzás

Ősszel elindul az RTL Klub új tehetségkutató műsora, amelynek zsűritagjait szerdán jelentette be a csatorna a Fókuszban. Az egyik ítésszel, Horgas Eszterrel már sikerült is beszélnünk, aki elárulta, milyen produkciókra számít, és azt is, hogy mivel lehet őt levenni a lábáról.

Mit szóltál, mikor megkaptad a felkérést, hogy legyél zsűritag a Hungary’s Got Talentben?

Nagyon boldog voltam, hihetetlenül örültem neki. Izgalmas kihívás lesz ez számomra, hiszen eddig teljesen más közegben mozogtam. Elsősorban előadóművész vagyok, de húsz éve tanítok is a Weiner Leó Zeneművészeti konzervatóriumban, és öt éve művészeti vezetője vagyok a nyári füredi összművészeti kurzusnak. Imádom a tehetséges gyerekeket és azt, ha tudok nekik segíteni.

Hogy készülsz erre az új feladatra?

Nem nagyon lehet ilyenre készülni, egyelőre csak igyekszem figyelni. Az egyetlen dolog, amit elhatároztam a Hungary’s Got Talenttel kapcsolatban, hogy végig önmagam szeretnék maradni, nem fogok színészkedni. Számomra ez most egy másik nyilvánosságra lépés lesz, és fontos nekem, hogy a valódi énemet mutassam itt is.

Hungary’s Got Talent: Horgas Eszternél nem fér bele a kamuzás

Mire számíthatunk tőled? Mennyire kritikus tanár Horgas Eszter?

Számomra a szakmai felkészültség mellett a legfontosabb, ha valakinek igazán van mondandója. A kamunak a nyomát se szeretném érezni az előadásokon. Azt gondolom, ebben a helyzetben talán a bátorság a legfontosabb, hogy tiszta szívvel oda merjék tenni magukat a versenyzők. Azt várom, hogy meghassanak, megdöbbentsenek. Az élmény erejével lehet levenni a lábamról, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az előadó nagyon felkészült és őszinte.

Mennyire követted az eddigi tehetségkutatókat?

Bele-belenézegettem, tisztában vagyok a műfajjal. De nagyon örülök, hogy engem a Hungary’s Got Talentbe hívtak zsűrizni, mert ez egy igazi összművészeti show, sokféle produkcióval, ami közel áll hozzám. Egy csak énekes tehetségkutatóban például kevésbé tudnám elképzelni magam. Tetszik ez a koncepció is, hogy valójában mindegy, hogy mit csinálsz, de az nagyon nagy hatású, tehetséges legyen.

Hungary’s Got Talent: Horgas Eszternél nem fér bele a kamuzás

Van esetleg olyan műfajú előadás, amit nagyon vársz?

Nincsen specifikusan semmi ilyesmi, hogy a bűvészekre vagy a hangszeres produkciókra lennék a legkíváncsibb. Nekem az számít, hogy milyen mondandója van az előadónak. Pozitív történetekre számítok és sok humorra. Ez utóbbi szerintem elengedhetetlen kelléke a jó értelemben vett szórakoztatásnak. Azt gondolom, az országra és a világra is ráfér, hogy egy igényes szórakoztató műsorban olyan dolgok legyenek, amiken jókat lehet nevetni, meg lehet döbbenni és meghatja a nézőt. Szóval azt remélem, ez egy igazi pozitív történet.

Más közegből érkezel, mint általában a tehetségkutatós zsűritagok. Te el tudnád magad képzelni egy Hungary’s Got Talenthez hasonló  műsorban?

Már egyáltalán nem, hiszen egészen más életszakaszban vagyok, de a körülöttem lévő tanítványokat nagyon buzdítanám arra, hogy induljanak. Persze az is igaz, hogy nem mindenki való egy ilyen műsorba. Ez egy igazi szombat esti szórakoztató show, amiben nem fér el minden. Szerintem már az is fél siker, ha valaki fel tudja mérni és olyan produkcióval jelentkezik, ami egy ilyen műsorban működni tud.

Hungary’s Got Talent: Horgas Eszternél nem fér bele a kamuzás

Azt mondod, buzdítanád a tanítványaidat, hogy jelentkezzenek. Mit szólnál ahhoz, ha olyan versenyzővel találkoznál, akit ismersz?

Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy legyen olyan jelentkező, akit ismerek. Sok emberrel, tehetséggel találkoztam már a szakmámból kifolyólag, és ha olyan versenyző áll ki a színpadra, akivel már találkoztam, nem fogok titkot csinálni belőle. Az a lényeg, hogy én is és ők is önmagunk maradhassunk. Biztos nem lenne könnyű egy ilyen helyzet, de meg kéne szoknunk.

Neked is rengeteg fellépésed van, hogyan fogod ezt összeegyeztetni a Hungary’s Got Talenttel?

Ezen már nagyon sokat gondolkoztunk, és biztos, hogy hatalmas kihívás lesz ez az új helyzet számomra. Nagyon fontos, hogy a koncertjeimen is százszázalékosan ott tudjak lenni, viszont már előre látom, hogy a forgatási napokon nem lesz időm gyakorolni. Ezt pedig még nem tudom, hogyan oldom meg, mert minden nap gyakorolok. Egy új életformát kell majd kialakítanom, és bevallom, izgulok is miatta. De ez egy jó izgalom, hisz sosem futamodok meg a kihívásoktól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top