Sztárok

Az elmúlt évek 7 legrosszabb magyar klipje

Hogy mitől jó vagy éppen rossz egy videoklip, az részben szubjektív. Ráadásul bőséges a választék. Én most egy csokorral szedtem össze azokból a magyar klipekből, melyeknek szerintem jobb lett volna nem elkészülniük.

Cristofel: Kubai ritmus

Az még csak hagyján, hogy a zene, pontosabban a butított akkordokra történő monoton szavalás mennyire hátborzongató élmény. Na de a klip? Cristofel, az igazi csődör, féktelenül macsó arcjátékkal engedi, hogy különböző helyszínen átlagos lányok kapirgálják a pólóját csücsörítve. Na jó, néha tánc helyett értelmezhetetlen köröket is rajzol a levegőbe a karjával, aztán akad benne némi gizdázás, fürdőruha és persze még újabb csajok. De a mimika, na, az mindent visz.

Halott Pénz: A feneked a gyengém

“Hogy legyek én igazán gyengéd, amikor a feneked az én igazi gyengém” – ez a refrén tuti, hogy megvan szinte mindenkinek, nem? És akkor lássuk a klipet. Minimál költségvetéses, sem nem humoros, sem nem szexi izé. Benne pedig a fodrászos jelenetek nyilván borzasztó eredetiek, de sajnos rettenetesen unalmasak, sótlanok, nem is beszélve arról, hogy egy minden ízében fenekekről szóló számban mellek helyett nem a hátsóra kellene inkább koncentrálni?

Nkuya Sonia & Szecsődi Karcsi: Hányszor mondjam

Ez micsoda? De tényleg, mi a fene ez? Kinek a fejéből pattant ki, hogy a műbőr, a latex és a fájdalmasan ízléstelen sminkek elegendőek a dögös hatáshoz? Szerintem én még életemben nem láttam olyan jelenetet, amelyben a szexualitást ilyen mértékben nélkülözi egy dekoltázsra öntött tej. Merthogy az is van benne, bizony. És ha nem erőltetnénk ezt a táncdolgot, vagy legalább olyan táncoslányok riszálnának benne, akik némileg tudnak mozogni, hát az is hasznos lett volna. Vagy inkább meghagyni az egész klipet a dallal együtt egy kósza ötletnek.

MM: Te vagy az a lány

Égetően nagy szükség volt néhány évvel ezelőtt egy újabb, ügyeletes tinibálványra. Lehetőleg Justin Bieber-hasonmásra. Szóval a klip készítői összeollóztak minden létező klisét a bárban történő szemezésen át a Jacksont idézni vágyó mozgásig, na meg persze stúdiózást és egy sztár születését. Na nem szülőszobás értelemben persze. Igaz, akkor legalább lett volna benne egy adag eredetiség. Még a klisékkel sem lenne akkora baj egyébként, ha akár csak tíz százalékban is hiteles, minőségi vagy mondjuk menő lesz a végeredmény. Csak hát…

Zámbó Krisztián: Gyere, gyere gyorsan!

Zámbó Krisztián szintén megpróbálkozott a menőséggel. Van itt szivárványszínű megvilágítás, hősies romantika, na meg persze pacsizás a haverokkal, szivarfüst, öklözés, indokolatlan tűzkarikán való átmotorozás. Jaj. A főszereplő lány viszont szép. Tényleg.

Pákó: Szőke, barna

Pákó hasonló konzervet nyitott fel, mint Cristofel. Hiába, a csődörök klipje mi másról is szólhatna, mint saját magukról és a nőkről. A különbség annyi, hogy Pákó lényegesen visszafogottabb (!!!) Cristofelnél, a lányok valamivel kevesebben vannak, a fejük pedig szinte egyáltalán nem látszik, csak a mellük vagy a fenekük. Persze fürdőruhában. És persze csak ritkán, mert zömében Pákó fantasztikus előadásában gyönyörködhetünk. Kreatív, nem igaz?

VV Zsófi: Rágógumi

Ugye nem gondolta senki, hogy majd éppen ez fog kimaradni? Igazából itt a dal az, ami mindent visz, a körítés csak hab a tortán. Van ám története is: Zsófika szexi. Rettenetes ruhákban és ondolált hajjal, tükör előtt, színpadon, fiúk ölében és rágózva, szóval mindenhogy. Legalábbis valaki ezt mondta neki. De most komolyan, miért nem volt mellette egy barát, aki rászólt volna, hogy ez az egész szörnyen kínos?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top