Sztárok

Meghalt Jules Bianchi Forma–1-es pilóta

Jules Bianchi Forma–1-es francia pilóta belehalt sérüléseibe. Bianchi októberben szenvedett súlyos balesetet a japán nagydíjon.

Jules Bianchi haláláról családja értesítette szombaton a nyilvánosságot a pilóta rajongói által látogatott Facebook oldalon közzétett közleményben. Jules Bianchi egy nizzai kórházban halt meg, ahol a baleset óta kezelték. A család közleményében úgy fogalmazott, hogy Bianchi “mint mindig, most is utolsó leheletéig harcolt, de a küzdelem most véget ért”.

Formula One World ChampionshipJules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team in the FIA Press Conference.02.10.2014. Formula 1…

Posted by Jules Bianchi Fan Club on 2014. október 3.

A vizsgálatok szerint a versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, gyakorta maradandó károsodással élnek tovább.

Formula One World ChampionshipJules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team signs autographs for the fans.02.10.2014. Formula…

Posted by Jules Bianchi Fan Club on 2014. október 3.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megállapította, hogy a Forma–1-es Marussia istálló francia pilótája a sárga zászlós jelzés ellenére nem lassított megfelelő mértékben, amikor súlyos balesetet szenvedett a finis előtt kilenc körrel. A 25 éves versenyző óránkénti 126 kilométeres sebességgel csapódott neki autójával a német Adrian Sutil (Sauber) versenygépét mentő darunak. A legendás háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna 1994-es halála óta ez volt a legsúlyosabb, sérüléssel járó baleset a Forma–1-ben.

Még több Forma-1-es cikk az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top