Sztárok

Ennyit keresett Hosszú Katinka Rióban

Hosszú Katinka 136,4 millió forintot úszott össze a riói olimpián. De minden érmesnek jár pénz, sőt az olimpiai nyolcadikok is kapnak.

A londonihoz hasonló mértékben jutalmazza az állam a riói olimpián jól szereplő versenyzőket. Az egyéni aranyéremért 35, a második helyért 25, míg a harmadik helyért 20 millió forint jár. A negyedik helyezett 15, az ötödik 10, a hatodik 8, a hetedik 4, a nyolcadik pedig 2 millió forintot kasszírozhat. Párosban az összeg 90, négyesben 80 százaléka jár, míg csapatban a tagok 70 százalékra jogosultak.

Ez azt jelenti, hogy Hosszú Katinka a három arany- és az egy ezüstéremért, valamint a 4×200 méteres gyorsváltóval elért hatodik helyért 136,4 millió forintot kap. Számára van jelentősége annak a változásnak, amely nemcsak a sportolók legjobb három eredményét, hanem valamennyi helyezését díjazza.

A kajakozó Kozák Danuta a három aranyéremért – egyesben, párosban és négyesben – 94,5 millió forintot zsebelhet be. A szintén kajakozó Szabó Gabriella a párossal és a négyessel elért sikeréért 59,5 millió forinttal gazdagodhat.

Kapás Boglárka úszó 41,4 millió forintot kap, mivel a bronzérme mellett volt egy negyedik helye, és egy hatodik a váltóval. Imre Géza pedig a két medáljáért 41 milliós jutalomban részesül.

A magyar sportolók összesen közel egymilliárd forintot kerestek meg az olimpián.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top