Sztárok

X-Faktor: ez a legnehezebb a polgárháborúból érkező Gorbunov Dmitrijnek

Gorbunov Dmitrij nem izgult az X-Faktor élő adása előtt. Inkább a tanulásra fordította az idejét, és beszélt nekünk a háborúról, a zenéről és a magyar nyelvről is.

Gorbunov Dmitrij  Az X-Faktor első élőadása előtt néhány órával is a magyarfüzetével a kezében járt-kelt a. “Nagyon sokat kell még tanulnom” – mondta, és belelapozott a teleírt füzetbe. Nehéz számára a magyar nyelvtan és a szavak is. Amikor megkérdeztük, hogy melyik szó okozta eddig a legnagyobb nehézséget, nem aprózta el. Egyből a leghosszabb szavunkat próbálta kimondani: megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért.

Nem sikerül, de majd fog” – szögezte le és ebben nem is kételkedünk. Nyilatkozhatott volna végig angolul is, egy-egy nehezebb résznél át is tért rá, de aztán inkább visszaváltott magyarra. Mint elmondta, számára a magyar nyelv is könnyebb zenével. Énekel majd magyarul is. Úgy érzi énekelnie sokkal könnyebb, mint beszélni, mert a dallamok segítségével könnyebb megjegyezni a szöveget.

X-Faktor: ez a legnehezebb az ukrajnai polgárháborúból érkező Gorbunov Dmitrij számára

Gorbunov Dmitrij Ukrajnából a polgárháború elől menekült Magyarországra.  Most valamivel nyugodtabb ott a helyzet, mint amikor eljött, de ha visszamenne, még mindig kötelező sorkatonai szolgálat várná egészen 27 éves koráig. Elkeseríti a háborús helyzet, és a zenéjével próbál harcolni ellene. “Azt gondolom, hogy a zene segítségével szembe lehet szállni a háborúval, mert amikor az ember a kedvenc zenéjét hallgatja, az agyát elönti a szeretet, és a gyűlölet eltűnik” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top