Sztárok

X-Faktor: így vélekednek a kiesők

Nyilatkoztak nekünk az X-Faktor második élő show-jának kiesői. Így vélekedik a továbbiakról a Soulbreakers és Dánielfy Gergő. Puskás Peti is elmondta a véleményét.

Az X-Faktor második elő adásának első kiesője, akinek párbaj nélkül kellett távoznia, a Soulbreakers lett. A zenekar inkább fáradt, mint csalódott volt a műsor után “Kemény hetek vannak mögöttünk. Nyilván egy kicsit azért szomorúak vagyunk, amiért kiestünk, de a világ nem dől össze, az élet megy tovább, eddig is muzsikáltunk, és továbbra is így teszünk majd. Azt kicsit sajnáljuk, hogy a rock and roll véget ért az X-Faktorban.  Persze számítottunk rá, hogy mi távozunk majd, de egy adás azért még jó lett volna, mert a három olyan szép szám” – mondták az NLCafénak.  A Soulbreakers énekesnője már napok óta beteg, ez a beszédhangján is érződik. Úgy gondolják, hogy ez is hozzájárult a kiesésükhöz. Az értékelés alatt is Écska hangja kapott bírálatokat. “Igazuk volt, hogy nem voltam a topon, viszont nem egyedül álltam a színpadon, mögöttem nem egy zenei alap szólt, a zenekar nagyon jót muzsikált ma, dicséretet érdemelnek” – mondta Pleszkán Écska.

 Az X-Faktorban mindannyian nagyon sokat tanultak. Már az is remek élmény volt számukra, hogy a múlt héten továbbjutottak, fel voltak készülve, hogy esetleg ők esnek ki elsőként, és a mentoruk, ByeAlex is felkészítette őket erre, hiszen “ők nem annyira popfejek”.  Nem csak a mentoroktól tanultak sokat: a zenei szerkesztőktől és az énektanároktól is sok mindent kaptak “Rengeteg apró praktikát tanultunk tőlük, amiket a későbbiekben is tudunk majd kamatoztatni” – mondták. 

 A Soulbreakers kiesése után Vince Aliz Lizának és Dánielfy Gergőnek kellett párbajoznia, majd a mentorok döntése alapján Dánielfy Gergő távozott a versenyből. “Eddig egy álomban voltam, ami most véget ért, fel kellett ébrednem. Egy kicsit vissza kell térnem a való életbe, mert az X-Faktornak számomra vége, de az álmaimért továbbra is küzdeni fogok. Csak két élő adásban szerepeltem, de sokan láttak, és ebből építkezni fogok” – mondta nekünk. Az énekes nemcsak a fejlődési lehetőség és az ismertség miatt örül annak, hogy részt vehetett a versenyben, hanem azért is, mert így megismerhette a mentorát. “Petivel rengeteget beszélgettünk  elmondtuk egymásnak a bánatainkat, bajainkat, örömeinket. Egy jó barátra találtam benne” – osztotta meg velünk Dánielfy Gergő.

 A mentor egyébként meglepődött a versenyzője kiesésén. “Meglep a dolog, mert azt gondolom, hogy voltak az övénél gyengébb produkciók is… A párbajdal szerintem sem sikerült, egyetértek Gáspár Lacival, hogy mindketten feladták, nem lehet kimenni feltartott kézzel a párbajra… Érződött a feszültség Gergőn, a próbák során ötezerszer jobban énekelte ezt a dalt” – mondta el nekünk Puskás Peti, aki szerint Gergő be fog futni. “Hangszeren játszik, zenéket és szövegeket ír, iszonyatosan ambiciózus, úgyhogy nem féltem. Kilencedikként esett ki, én annak idején nyolcadikként, és most is itt vagyok. Ez számára is csak az első lépés volt” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top