Sztárok

Sztárpárok, akik csak a filmekben boldogítják egymást – Miért nem jöttek össze?

Ryan Gosling és Emma Stone a magyar nézők szívét is elvarázsolta a Kaliforniai álom című musicalben. Ők már harmadszor játszanak szerelmespárt az Őrült, dilis szerelem és a Gengszterosztag után, ám a valóságban sosem jöttek össze. És ezzel nincsenek egyedül Hollywoodban.

Nagyjából két évvel ezelőtt jelent meg egy cikkünk 9 “sztárpár”, akik mindig csak a filmekben házasodnak címmel, és olyan párosokat mutattunk be benne, mint Jennifer Lawrence és Bradley Cooper, Julia Roberts és Richard Gere, Tom Hanks és Meg Ryan, Sandra Bullock és Keanu Reeves vagy épp Drew Barrymore és Adam Sandler. Bennük az a legérdekesebb, hogy bár a filmvásznon tökéletesen működik köztük a kémia, amit már több közös filmben is bizonyítottak, egymás társaságát egyedül a kamerák előtt élvezik, és haza már máshoz mennek. Mivel anno a felsorolásból nemcsak Emma és Ryan, hanem más sztárpárok is kimaradtak, úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje listánk kiegészítésének.

Emma Stone és Ryan Gosling

Amikor a 2011-es Őrült, dilis szerelem forgatása előtt bemutatták egymásnak Emma Stone-t és Ryan Goslingot, a színésznőnek meggyőződése volt, hogy filmbeli partnerének fogalma sincs, hogy ki is ő, pedig addigra Stone már túl volt néhány nagy sikerű mozin (Zombieland, Könnyű nőcske). Ennek köszönhetően a színésznő folyton piszkálta kollégáját a forgatáson, és ez a csipkelődős viszony kifejezetten jót tett a vásznon látható kapcsolatuknak is, például abban a jelenetben, amikor Gosling leveti a felsőjét, és a látványt Stone egy elképesztő beszólással jutalmazza. Bár a Gengszterosztag című filmben is egy párt játszottak, az a film megbukott – joggal –, és azóta sem látták túl sokan, így a páros nagy dobásának a Kalifornia álom számít, amit nyugodtan nevezhetünk a mostani évtized Grease-ének vagy Dirty Dancingjének.

Sztárpárok, akik csak a filmekben boldogítják egymást – Miért nem jöttek össze?

Leonardo DiCaprio és Kate Winslet

A közvélekedés szerint Leonardo DiCaprio és Kate Winslet igenis együtt jártak a Titanic forgatásának környékén, csakhogy ez nem igaz. Bár nagyon megszerették egymást, és egymás támaszai voltak az elképesztően nehéz körülmények közt a forgatáson, mindig is csak barátként tekintettek egymásra, nem férfiként és nőként. Winslet elmondása szerint DiCaprio mindig is úgy kezelte őt, mintha egy lenne a fiúbarátai közül, és ez azért is jó így, mert ha anno jártak volna is, ma már biztosan nem lennének jó barátok. Szakmai barátságukat a 2008-as A szabadság útjai című filmben melegítették fel, ami már korántsem bizonyult annyira sikeresnek, de azt, hogy máig mennyire jóban vannak, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Kate Winslet volt az, aki a legjobban örült annak, amikor DiCaprio tavaly végre átvehette az Oscar-díjat.

Sztárpárok, akik csak a filmekben boldogítják egymást – Miért nem jöttek össze?

Matthew McConaughey és Kate Hudson

Két elképesztően szexi sztár, akiknek a kisugárzásától szinte felrobban a kamera, és ahogy azt a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt és a Bolondok aranya is bizonyította, csodásan festenek együtt. Ez persze még nem elég ahhoz, hogy a valóságban is egymásba gabalyodjanak, legalábbis Hudson szerint, akinek az a legfőbb baja McConaughey társaságában, hogy egyfolytában röhögőgörcse van mellette. A színész a Bolondok aranya szexjelenetei forgatásán például azzal szívatta őt, hogy mindig izzadtan feküdt be mellé az ágyba, és még külön kérésére sem volt hajlandó dezodort használni. Egy díjátadón pedig Hudson azt mesélte el, hogy egy baráti kiránduláson McConaughey egyik éjjel elveszett, és ő talált rá az erdőben, amint anyaszült meztelenül egy domb tetején vonított a holdra…

Sztárpárok, akik csak a filmekben boldogítják egymást – Miért nem jöttek össze?

Anne Hathaway és Jake Gyllenhaal

Anne Hathaway és Jake Gyllenhaal nemcsak szerelmespárt játszottak együtt kétszer (Brokeback Mountain, Szerelem és más drogok), hanem az utóbbi filmet gyakorlatilag végigszexelték, bár már a Brokeback Mountainben is volt egy rövid, kocsiban játszódó szexjelenetük. Anne Hathaway ugyan kimondottan jó pasinak tartja Gyllenhaalt, de sosem jönne össze színészkollégával, ugyanis egyszer megtette, és eléggé megbánta.

A forgatáson elég sokat számított az is, hogy akkoriban mindketten boldog párkapcsolatban éltek, és meg sem fordult a fejükben, hogy egymással kavarjanak, egyszerűen csak jól érezték magukat egymás társaságában a forgatáson. A szexjelenetek forgatásánál azért segített, hogy ismerték egymást korábbról, de Hathaway még így is élete legnehezebb forgatásai közé sorolja a Szerelem és más drogokat.

Sztárpárok, akik csak a filmekben boldogítják egymást – Miért nem jöttek össze?

Jennifer Aniston és Jason Bateman

Jennifer Aniston és Jason Bateman kakukktojásnak számít a listánkon, ugyanis klasszikus értelemben vett szerelmespárt sosem játszottak, bár a Förtelmes főnökök 2-ben azért akadtak érdekes pillanataik. Ők inkább barátokat (Sejtcserés támadás), ellenfeleket, szövetségeseket (Hivatali karácsony) és bizarr szexuális viszonyt ápolókat (Förtelmes főnökök 1-2.) játszottak eddig. Aki látta már őket együtt – mi igen, hiszen interjúztunk is velük –, az tudhatja, hogy iszonyatosan csípik egymást, és szinte félszavakból fejezik be egymás mondatait, ezért nem is igazán értjük, hogy ez a két szép ember miért nem kavart soha össze.

Sztárpárok, akik csak a filmekben boldogítják egymást – Miért nem jöttek össze?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top