Sztárok

Dobó Kata: „Toleránsabbak vagyunk, ez jó irány”

A színház mellett több tévés sorozatban szerepel, nemrég bemutatták az új mozifilmjét, a Budapest Noirt, és a magánélete is rendben. De nem csak ezekért mosolyog az utóbbi időben többet Dobó Kata.

Pörgős időszakot tudhat maga mögött Dobó Kata, és a nézők értékelik is a munkáját. A színpadi alakításai közül Kölcsönlakásért éppen úgy dicsérik, mint a Budapest Noir című filmért. December elejétől pedig a TV2 új sorozatában, a Korhatáros szerelemben láthatjuk.

#korhatarosszerelem #hamarosan #decembertol #tv2 #nanasiphoto #szerettemforgatni #julia 🎬🎞🔜😊

A post shared by Dobó Kata (@katadobo) on

A Korhatáros szerelemben a karakter tényleg egészen más, mint amit eddig játszottam, már-már bántóan őszinte. Egy olyan nő, aki nagyon-nagyon másképp látja a világot, ugyanakkor racionális, kemény üzletasszony, sikeres, szép házasságban él. (Seress Zoltan alakítja a férjemet.) Szerencsére a sorozat eléggé koncentrál a harmincas-negyvenes korosztály életére, és ez izgalmas. Szerintem jó lesz, mi legalábbis nagyon élveztük a forgatást.

A rendezők ma már nem csak a szép nőt látják Dobó Katában, aki szerint szomorú is lenne, ha így lenne ennyi év után. Ennek ellenére, hízelgőnek tartja, hogy még mindig látják benne.

Ez egy adottság, amiről nem tehetek, és sokáig nem is tudtam ezzel mit kezdeni. Inkább éreztem hátránynak a színészi pályán. Ennyi idősen viszont az ember élvezi, hogy szépnek látják. A legfontosabb mégis az, hogy fogadjuk el, ami van, és próbáljuk meg a legjobbat kihozni belőle.

Ezért pedig rengeteget tesz, mert még Los Angelesben megtanulta, hogy a jó forma és az ápolt megjelenés elengedhetetlen, legyen szó az öltözködésről, a sminkről, a hajról, a meggyőző mosolyról.

A megjelenésem, úgy is mondhatnám, hogy a munkaeszközöm. Adok az öltözékemre, nem jelenhetek meg lenőtt hajjal vagy letört körömmel, de ugyanilyen fontos az is, hogy a fogaim rendben legyenek. Ezért is örültem, hogy rátaláltam a Bodrogi doktorra, hiszen ez egy olyan kérdés, amiben nem lehet mismásolni, a mosolyom azonnal látszik, kendőzetlenül.

Annak idején éppen ezért renováltatta a fogait, amit most újra kellett csináltatni. Dobó Kata éppen egy televíziós beszélgetésre készülődött, amikor egy darab lepattant az első fogából. Elkeseredésén párja, Zsidró Tamás segített, aki azonnal hívta fogorvos barátját.

Attól tartottam, hogy le kell mondanom az ígért szereplést, holott jó előre egyeztettük az időpontot, és többen is vártak a stúdióban. Mindössze fél órám maradt a megoldásra, de semmi sem lehetetlen.

Bodrogi doktor mindent dokumentál a kezelés elejétől a végéig Credit: Bodrogi Bespoke Smile

Egy ideiglenes rögzítéssel dr. Bodrogi Attila átmenetileg megoldotta a problémát, de a végleges megoldáshoz több idő kellett, mert Kata fogai genetikailag sem erősek, és szinte mindegyikhez hozzá kellett nyúlni.

Fontos volt, hogy ne legyen drasztikus a változás, mert az feltűnő let volna, ráadásul a forgatások miatt a határidő is szorította. A mosolytervezés végül remekül sikerült

Azóta egyfolytában és bátrabban mosolygok, ami Tamásnak is nagyon tetszik! Egy férfi számára fontos, hogy a párját szépnek és dekoratívnak lássa, és ebben elengedhetetlen szerepe van a magabiztosságnak: ha én belülről sugárzom, az nemcsak a saját külsőmre, hanem Tamásra is kihat!

Bár a megjelenés fontos, Dobó Kata szerint vannak elfogadható szépséghibák, sőt!

Én azt hiszem, hogy egyre toleránsabbak vagyunk, és ez az irány nagyon jó! Az egyik kedvenc példám erre Winnie Harlow, az a különleges, színesbőrű modell, akinek egy nagyon ritka betegség miatt fehér foltok vannak a bőrén. Régebben ő nem fért volna bele a divatvilág ikonjai közé, most viszont az ő sikere azt üzeni, hogy legyünk toleránsabbak, hiszen nincs olyan, aki ne lenne a hibáival együtt is gyönyörű. Nekem például semmi bajom nincsen az anyajeggyel az arcomon, pedig hányszor kérdezték már meg, hogy kiretusálják-e, vagy hányszor ajánlották, hogy tudnak egy jó sebészt. De miért változtatnék? Ez vagyok én.

Nem érheti meglepetés

„Élvezem, hogy a szakmám miatt sokszor jelenhetek meg csinosan, ugyanakkor a hétköznapokban az oviban a többi anyuka sokkal többet lát tréningruhában. Szeretem a kényelmes darabokat, van egy kedvenc farmerem, ami nagy szerelmem, illetve a fekete zakó is. Két dolog van, ami nélkül viszont nem megyek el otthonról, az egyik egy aprócska neszesszer, amiben a pótgombtól a fejfájáscsillapítón és a folttisztítón át egészen a fülbevaló hátsó részéig minden van, így nem érhet meglepetés. A másik pedig  határidőnaplóm, ebben inkább egy kicsit régimódi vagyok, ami abban nincsen benne, az a program nem létezik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top