Sztárok

Kitűzték Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének napját

A dátum kiválasztásával a pár szakított az uralkodói hagyományokkal, és így a britek is elesnek egy munkaszüneti naptól.

Szakít a hagyományokkal Harry herceg és Meghan Markle, az esküvőjük dátumát nem a brit királyi tradíciók szerint választották meg. A pár jövő május 26-án házasodik össze, ami azért meglepő, mert a megszokott hétköznap helyett szombatra esik.

A döntés hátterében állítólag az áll, hogy a lakodalom ne ütközzön más eseményekkel a hónapban. Ám a hét végi dátum miatt a britek „elesnek” egy munkaszüneti naptól, ami a királyi esküvők miatt a szokás szerint jár nekik.

Igaz, a szigetországban május 26-ával kezdődik egy háromnapos tavaszi munkaszünet, ami valójában egy 28-i hétfőt munkaszüneti napot jelent.

Így viszont akár három napon keresztül ünnepelhetnek a rajongók. Ráadásul Amerikában ez a nap a háborús hősök emléknapja, így a tengerentúlon sem lesz akadálya az ünneplésnek.

Vilmos herceg és Kate Middleton 2011. április 29-én, pénteken házasodott össze, amit természetesen munkaszüneti nappá nyilvánítottak abban az évben. Erzsébet királynő és Fülöp herceg pedig egy keddi napon kelt egybe.

A Kensington-palota négy nappal ezelőtt jelentette be, hogy Harry herceg eljegyezte barátnőjét, Meghan Markle-t. Az eljegyzésre novemberben került sor.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top