Sztárok

Cserpes Laura: Nem vagyok egyéjszakás lány

Cserpes Laura egy szokatlan szerepben tűnt fel a hétvégén: a Korhatáros szerelemben Lilit alakította, aminél távolabb nem is állhatna tőle egy karakter. Mégis megugrotta a lécet, hihetetlenül élethűen vitte képernyőre a könnyen kapható lányt.

Cserpes Laurát visszahúzódó lányként ismerhette meg a közönség. Keveset beszél a magánéletéről, sosem élt kicsapongó életet, csupán annyit tudunk róla, hogy nagyon jól megvannak a szerelmével, Gyurta Danival, akivel nemrég nyaralni is együtt voltak. Az énekesnő viszont egy olyan szerepet kapott a Korhatáros szerelemben, ami teljesen ellenkezik az értékrendjével, Lili karaktere igencsak próbára tette. „Sok idő kellett, hogy feloldódjak, hiszen nem vagyok színésznő, bár 18 évesen azért költöztem Budapestre, hogy azzá váljak. Egy év után döntöttem úgy, hogy ez mégsem az én utam. Örülök, hogy olyan színészekkel és színésznőkkel karöltve próbálhattam ki magam ebben a szerepben, mint amilyenekkel a sorozatban játszom” – kezdte Laura az NLCafe.hu-nak.

A Sztárban sztárban sokszor megkapta, hogy nem tud megnyílni, és a zenéi alapján is azt mondanánk, hogy nem él kicsapongó életet, sosem a botrányaitól volt hangos a sajtó. „Lili sokkal harsányabb, bevállalósabb lány, mint amilyen én valaha is voltam és leszek. Alapvetően saját intuíciókból építettem fel ezt a karaktert. Előbányásztam az elképzeléseimből, hogy milyen is lehet lehet ő. Hozzáteszem, a stáb nagyon sokat segített, hogy ez megvalósuljon. Ahogyan mentünk előre a forgatásokon, egyre közelebb éreztem magam a szerephez” – mondta az énekesnő, aki azt is elárulta, mi a véleménye az egyéjszakás kalandokról. 

„Egyáltalán nem vagyok »egyéjszakás« lány, és soha nem is volt ilyenben részem. Talán azért, mert ennél sokkal érzékenyebb, maradibb és szégyenlősebb lány vagyok. Nem volt erre indíttatásom és lehetőségem sem, valószínűleg ez nem véletlen. Lili karaktere hűen tükrözi a mai társadalom nőit, akik hihetetlenül könnyen kaphatóak. Egy instant világban élünk, intő példaként kell tekinteni Lilire, hiszen láthatjuk, mennyire nem becsülnének meg, ha így élnénk az életünket. Meg kell próbálni a pillanat varázsát megteremteni, úgy talán elindul valami” – árulta el Laura, aki az utóbbi időben több olyan lánnyal is találkozott, akinek a reakciói eléggé meglepték. „A közvetlen környezetemben sosem tapasztaltam, az én barátnőim nem ilyenek. Persze, előfordult, hogy hülyeséget csináltunk, akkor azért rászólunk egymásra. Az elmúlt időszakban, főleg a párkapcsolatom miatt látom a női rétegnek egy másik részét, ahol nem feltétlenül a tapintatosság és a visszafogottság jellemző. Meglepődtem ezen, hiszen azelőtt nem voltam ilyen szituációban.”

Laura azt is elárulta, mi volt Gyurta Dani első reakciója, amikor közölte, hogy megkapta a szerepet, és leírta, hogy nagyjából milyen karaktert alakít majd. „Mindenben támogatjuk egymást, így ebben is. Furcsa dolog, hogy  kipróbálom magam ebben a világban, de úgy gondolom, hogy ez nem egy folyamatos része lesz az életemnek. Inkább az énekesi karrierem az, ami nekem biztos, egyelőre ebben a szerepben szeretnék működni.”

Az énekesnő arról is beszélt, hogy miként éli meg a negatív kritikát. „Annyi mindent kaptam az életem során, hogy már nem lepődök meg semmin. Általában az apuci kislánya voltam, pontosan ebből szeretnék kitörni, több-kevesebb sikerrel. A Sztereotípia című lemezemmel pont erre fektetek hangsúlyt, azokban a dalokban elmondtam, hogy akkor gyertek, lőjetek, nem foglalkozom vele.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top