Sztárok

Kasza Tibi kiakadt, hogy az édesanyját órákig várakoztatták a sürgősségin

Keményen kritizálta az egészségügyben uralkodó állapotokat, miután az édesanyját trombózis gyanújával 6 órát várakoztatták egy széken ülve a sürgősségin.

Kasza Tibi épp a nászútját tölti Thaiföldön, de a pihenés helyett édesanyja miatt aggódott, akit tegnap délután be kellett szállítani a sürgősségi osztályra. A tévés az eset után a Facebookon keményen kritizálta a magyar egészségügyet, illetve a sürgősségi ellátást – szemlézte a videót a 444.

Kasza Tibi elmesélte, hogy a cukorbeteg édesanyja korábban majdnem elveszítette az egyik lábát, pénteken pedig trombózis gyanújával szállították kórházba. A mentőautóban fekve szállították, aztán a sürgősségi osztályon egyszerűen leültették, mert állítólag nem volt fekvőhelyük.

Az édesanyjának ezután 6-7 órát kellett eltöltenie egy széken ücsörögve, a trombózistól rettegve, mire megvizsgálták, és végül hajnali 1-re ért haza. Egyedül annyit tudtak elérni a várakozás során – és ezt Thaiföldről telefonon intézte el Kasza Tibi –, hogy az édesanyja kapott egy másik széket, hogy fel tudja tenni rá a lábát.

Kasza a videóban többször megismételte, hogy nem az orvosokat és az ápolókat támadja, de keményen kritizálta az úgynevezett triage rendszert. Ennek az a lényege, hogy a sürgősségire érkező betegek állapotát még a vizsgálat előtt a nővérek felmérik, hogy azonnali intézkedésre van-e szükség, vagy tudnak várni még.

A videóban Kasza Tibi azt mondta, megérti, hogy rangsorolni kell, de feltette a kérdést: hogyan tudja valaki ránézésre megmondani, hogy egy beteg 6-7-8 órát vagy csak 2-t tud túlélni egy széken ücsörögve.

A történet végül a körülményekhez képest jól végződött, az édesanyjának valószínűleg nem volt trombózisa, bár ez sem teljesen biztos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top