Sztárok

Előkerült az utolsó fotó Székhelyi Józsefről

Napokkal halála előtt a tengerparton lepte meg kollégája a nagybeteg Székhelyi Józsefet.

A hét elején tért vissza horvátországi nyaralásáról Székhelyi József. A színész akkor még úgy tervezte: ma este már újra színpadon áll a Veres1 Színházban, de tudjuk, a sors máshogy döntött. Székhelyi a nyaralás után nagyon erős fájdalmakkal küzdött, ezért kórházba szállították, ahol szerdán elhunyt.

Egyik veresegyházi kollégája, Pál Tamás Horvátországban látogatta meg a családjával nyaraló színészt. „A családjával és a barátaikkal utaztak el Trogirba pihenni, töltődni, erőt gyűjteni. Amikor mesélt erről, mondtam neki, hogy mennyire mennék én is. Hát gyere, mondta mosolyogva, de nem tudtam, rengeteg dolgom volt. Aztán felszabadult két napom, és a feleségével megbeszéltük, hogy meglepem. Nagyon örült, hogy elutaztam hozzá. Elképesztő boldogságot, hálát és megtiszteltetést éreztem, hogy így beengedett az életébe, hogy szinte befogadott a családjába. Rengeteget beszélgettünk az életről, a színházról” – mesélte a Blikknek a színész.

Fotó: Pál Tamás

„Minden erejét próbálta összeszedni, fontos volt számára, hogy erős maradjon a gyerekei és a nézők miatt. Mert mindig rájuk gondolt. Az utolsó két előadásán is, amikor szintén a Mr. Greent játszottuk Veresegyházán. Az egyiken a második felvonás alatt leszakadt az ég, de a nézők maradtak, mert látni akarták. És ő úgy játszott, mintha semmi baja nem lenne, mert ahogy mondta, a karaktere nem volt rákos. Állva tapsolták, de ő jött le a színpadról. Mint kiderült, azért nem akarta sokáig ünnepeltetni magát, hogy ne ázzanak tovább az emberek” – emlékezett Pál Tamás.

Székhelyi József temetésére vasárnap délután Budapesten kerül sor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top